Pihe-puha marcipános muffin: kezdők is elkészíthetik

marcipanos-muffin
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mandula nem csak marcipán formájában kerül a sütibe, a liszt egy részét is erre cseréltük, de még a muffinok tetejét is ez díszíti.

Muffint készíteni nem nagy ördöngösség, mivel egyszerű kevert tésztája van, minimális konyhai tapasztalattal is összedobhatod. Nagy előnye, hogy számtalan ízesítésben készülhet a tészta: keverhetsz bele gyümölcsöt, csokit, de akár marcipánt is, ahogy mi is tettük.

Hogy ne vesszen el a marcipán íze a tésztában, a liszt egy részét őrölt mandulára cseréltük, így garantált a siker, és még puhább lesz a sütemény. Az omlósságáról azonban nemcsak ez, hanem a sok vaj is gondoskodik, a sütőportól pedig levegősebb lesz a tészta.

Ha több időd van, akár a marcipánmasszát is elkészítheted házilag, illetve kis marcipánfigurákat is formázhatsz belőle, amivel aztán a kész muffinokat díszíted.

Marcipános muffin

marcipanos-muffin2

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 120 g puha vaj
  • 100 g cukor
  • 120 g puha marcipánmassza
  • 2 db tojás
  • 180 g liszt
  • 80 g őrölt mandula
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 40 ml mandulaital/tej
  • kevés szeletelt mandula (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A marcipánmasszát vágjuk egészen kis darabokra. 

A vajat és a cukrot keverjük habosra robotgép segítségével. Keverjük bele a puha marcipánt és a tojásokat is, míg egynemű nem lesz a keverék. 

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, őrölt mandulát, sütőport és a sót. Adjuk a marcipános keverékhez a tejjel/mandulaitallal együtt, majd keverjük egybe, míg homogén nem lesz a tészta. Ha túl sűrűnek látjuk, még egy kevés tejjel/mandulaitallal hígíthatjuk. Akkor jó, mikor sűrű, de azért folyós.

Osszuk szét a tésztát 12 szilikon vagy papírral bélelt muffinkapszli között. A tetejükre szórjunk szeletelt mandulát. Toljuk a sütőbe 18-22 percre, tűpróbával ellenőrizzük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük