Omlós, kakaós márványkuglóf – Itt a sütő végzi a legnagyobb munkát
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Fűszeres zöldségfasírt csicseriborsóval: tartalmas ebéd húsmentesen
Álompuha almás palacsinta: reszelt gyümölcs kerül a tésztába
Tejszínes édeskrumplipüré: fűszeresen készül a krémes köret
Puha áfonyás-mákos kuglóf: egyszerű kevert tészta az alapja
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
Minimális munkával elegáns és mutatós desszert készül, amely több napig is puha marad.
A kuglóf elegáns, mutatós édesség, amelyet nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. A tésztája olyannyira nem bonyolult, hogy nagyjából tíz perc munka van vele, utána mehet a formába és a sütőbe. A sütési ideje kicsit hosszabb, mint a többi piskótának, de a végeredmény biztosan kárpótol mindenkit.
A legegyszerűbb ízkombináció itt is működik - a márványpiskóta, vagyis a csokis-vaníliás tészta keveredik egymással. Nem is kell tovább cifrázni, reggeli kávé mellé ez a legjobb sütemény.
Márványkuglóf
Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 gramm liszt
- 250 gramm porcukor
- 4 darab tojás
- 100 milliliter olaj
- 100 milliliter tej
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgáját keverjük el a porcukorral, majd öntsük bele az olajat és a tejet is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót, majd ezt is forgassuk bele a tojássárgás keverékbe. A végén óvatosan forgassuk össze a felvert tojásfehérjével.
Egy kuglófformát vékonyan lisztezzünk ki, majd öntsük bele a massza kétharmadát. A maradék masszába keverjük bele a kakaót, majd ezt is kanalazzuk a kuglófformába, néhány erőteljes mozdulattal forgassuk össze az egész masszát. Így lesz majd márványos a hatás és a kinézet.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd 40-45 percig, tűpróbáig süssük a kuglófot.
Fotó: Getty Images