Piskótatekercs úgy, ahogy a japánok készítik: a matcha teás rolád meseszép

mtrcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha piskóta a matcha teának köszönhetően zöld színbe öltözik, és édes krémmel és gyümölccsel megtöltve csábít.

A matcha tea a japánok nagy kedvence, mely az egész világon kezd egyre népszerűbbé válni. A magas koffeintartalmú port meleg és hideg italok készítésénél szokás használni, de ha betekintesz a japán gasztronómiába, akkor rengeteg izgalmas recepttel találkozhatsz, melyben a matcha teszi különlegessé az ételt. Édes és sós finomságok készítésénél is kipróbálhatod, látványban is és ízben is nyomot hagy, igazán különlegessé teszi a finomságokat.

A matcha tea tápanyagban gazdag, felfrissít, energiával lát el, csökkenti a stresszt. Érdemes felfedezni a konyhában: ha te is kedvet kaptál hozzá, akkor próbáld ki ezt a piskótatekercset, melyben a tea kissé fanyar íze remekül harmonizál az édes töltelékkel.

A piskótatekercs készülhet vajas és tejszínes krémmel is. Ha túl soknak ítéled a tölteléket, akkor tedd félre, a hűtőben néhány napig tárolhatod. Muffinkészítésnél majd hasznát veszed, vagy a piskótatekercs külsejét is bevonhatod vele.

Matcha teás piskótatekercs

mtrct

Hozzávalók 6 személyre

Piskóta:

  • 5 darab tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál matcha tea

Krém:

  • 200 ml habtejszín
  • 4 evőknál porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 100 g mascarpone
  • 2 darab őszibarack (vagy más gyümölcs)
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A tojásokat válasszuk szét.

A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját a cukorral keverjük fehéredésig.

A lisztet szitáljuk tálba, és a matcha teával forgassuk egybe.

A fehérjét és a sárgáját óvatosan forgassuk egybe, utána a lisztes keveréket is adjuk hozzá.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.

A megsült tésztát borítsuk sütőpapírra vagy konyharuhára, majd melegen tekerjük fel.

Krém:

A habtejszínt verjük kemény habbá, közben a cukrot fokozatosan adagoljuk hozzá. Ezután a vaníliát és a mascarponét is keverjük hozzá.

A tésztát tekerjük ki, majd kenjük rá a krémet.

A választott gyümölcsöt pucoljuk meg, és vágjuk fel tetszés szerint, majd helyezzük a töltelékre.

A piskótát tekerjük fel, néhány órára tegyük hűtőbe, majd szeleteljük fel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük