Puhára sült csirkecomb mediterrán fűszerezéssel: a körettel együtt készül

mcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Illatos és omlós villámvacsora, amit akár előző nap is összekészíthetsz és a hűtőbe tehetsz, hogy másnap csak sütőbe told étkezés előtt.

A világ egyik legegyszerűbb étele, ha a csirkecombot vagy a szárnyát a sütőbe tolod pirulni. Szerénysége ellenére nagyon finom, ráadásul izgalmas variációkban kerülhet az asztalra.

A csirkének mindenféle fűszer jól áll, a szaftos combját sütheted fokhagymásan, pikánsan vagy a nyarat idéző, mediterrán fűszerekkel bolondíthatod. A tepsiben készült fogásokban az a legjobb, hogy félidőnél bármilyen zöldséget a hús mellé tehetsz, így együtt készül el a körettel. Kényelmes étel, az elkészítése nem igényel sok munkát, előző este vagy korán reggel is összekészítheted, majd a hűtőbe teheted, ebéd vagy vacsora előtt pedig csak told a sütőbe.

Mediterrán csirkecomb zöldségekkel

mcsct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál bazsalikom (őrölt vagy friss)
  • 1 teáskanál rozmaring (őrölt vagy friss)
  • 1 teáskanál kakukkfű (őrölt vagy friss)
  • 1 teáskanál oregánó (őrölt vagy friss)
  • kevés olaj
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 fej lilahagyma
  • 200 gramm kelbimbó
Recept idők

Elkészítés:

Egy kevés olajat és a fűszereket keverjük egybe, majd a megtisztított csirkecombokat tegyük az olajos pácba, alaposan forgassuk bele, majd fedjük le, 1-2 órára tegyük a hűtőbe.

A zöldségeket pucoljuk meg, a sárgarépát vágjuk közepes karikákra, a lilahagymát közepes darabokra, a kelbimbót egyben is lehet hagyni vagy félbe lehet vágni.

A csirkecombokat fektessük tepsire vagy más hőálló edénybe, toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe 20-30 percre. Vegyük ki, fordítsuk meg a húst és a zöldségeket is tegyük mellé, kevés olajjal locsoljuk meg őket, majd 180 fokos sütőben 25-35 perc alatt süssük meg, néha forgassuk át.

Mivel minden sütő más, a hús is lehet vastagabb vagy vékonyabb, érdemes a fél szemünket a sütőn tartani, akkor kell kivenni, ha szép aranybarnára sült a tepsi tartalma.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük