
Mediterrán kedvencünk: fűszeres olívaolajban eltett fetasajt
Sokáig eláll, sok mindenre jó, és bármikor előkapható az olívaolajban eltett feta
Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Epres gombóc krumplis tésztából: ezekkel az arányokkal jól sikerül

Aranybarnára sült csirkeburger: air fyerben készül a húspogácsa

Omlós, áfonyás morzsasüti: mennyei kevert tésztát mutatunk

Könnyed, cukkinis shakshuka: izraeli lecsó tavaszi változatban

10 izgalmas recept zöldbabból: tartalmas levest és rakottast is mutatunk
Extraszűz olívaolajban marinált, fűszeres fetasajt, friss bagett, és egy pohár finom, száraz fehérbor - amilyen egyszerű, olyan finom és szexi vacsora nyári, teraszon ücsörgős estékre. Ráadásul még különösebb előkészületeket sem igényel, hiszen a feta olívaolajban eltéve nagyon-nagyon sokáig eláll a hűtőszekrényben, így bármikor előkapható.
A fetasajt kockák fűszeres olívaolajban eltéve olyan univerzális alapétel, aminek mindig lennie kell otthon. Kenhetjük kenyérre, tehetjük spagettire, vagy salátába, mindenképpen nagyon finom lesz. Ráadásul ezerféleképpen elkészíthetjük, fűszerezhetjük, gazdagíthatjuk kedvünkre.

Fotó: Shutterstock
Az alap fűszereken kívül (fokhagyma, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, egész bors), tehetünk mellé olajbogyót, szárított paradicsomot, citromhéj csíkokat, aszalt vörösáfonyát, vagy amihez éppen kedvünk támad. Ereszd el nyugodtan a fantáziádat, a sós sajt, a fűszerek és az édes gyümölcs mindenképpen izgalmas összhangot adnak majd ki.
Elkészíteni is könnyű
Az elkészítés menete is rendkívül egyszerű. 1x1x1 cm-es, (vagy hasonló) kockákra vágjuk a fetasajtot, a fűszerekkel és a többi hozzávalóval együtt vegyesen egy üvegbe szórjuk, majd felöntjük extraszűz olívaolajjal. Pirítóssal, salátában, tésztán, sült húsokhoz isteni.
Amikor kifogyott belőle a feta, a visszamaradt, finom fűszeres olajban még mindig pácolhatsz és süthetsz húsokat, vagy mártogathatsz bele friss bagettet. Hozzá az elmaradhatatlan borral mesés étel lesz.
Adatokat most nem adunk meg, vegyél egy darab fetát, egy üveg extraszűz olívaolajat, meg amit még bele szeretnél tenni. Vágd össze a fetát, tegyél mindent egy üvegbe, és öntsd fel az olívaolajjal. Kész is vagy, de egy hét múlva sokkal finomabb lesz, mint elkészítés után, mivel addig összeérnek az ízek.