Abbahagyhatatlan medvehagymás tojássaláta: joghurt lágyítja az ízeket

mtscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kedvelt tojássaláta tavaszi ruhába öltözik, a medvehagyma kellemes, enyhén fokhagymás zamata érvényesül benne.

A tojássaláta verhetetlen finomság, fogyaszthatod szerényen, pirítós kenyérre kenve, de sültek mellé is kínálhatod, a lényeg, hogy jó hidegen tálald.

A tavasz első hírnöke a rövid szezonú medvehagyma, amit csak szeretni lehet. A gyógyító erejéről is híres zöldet érdemes felfedezni, a virágzása előtt fogyasztani, szinte mindenféle finomságba bele lehet csempészni. Készíts belőle levest, pogácsát, vagy keverd salátába, még az egyszerű tojássalátát is csodásabbá teszi.

Medvehagymás tojássaláta

tojássali

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 darab tojás
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor medvehagyma
  • 4 evőkanál görög joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • fehér bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat bő, sós, forrásban lévő vízben főzzük 10-12 percig, majd hideg vízben hűtsük ki, utána pucoljuk meg, vágjuk kockákra.

A medvehagymát mossuk meg, utána csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra vagy ízlés szerint.

A joghurtot keverjük össze a majonézzel, mustárral, sóval és borssal, majd forgassuk a medvehagymával együtt a tojáshoz.

A tojássalátát tálalásig hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük