Egyszerű kevert piskóta sok-sok meggyel – Egy kevés vanília még finomabbá teszi

meggyes kevert piskóta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legegyszerűbb sütemények sokszor a legjobbak, mint ez a kevert piskóta, amit sok meggy tesz szaftossá.

Vannak olyan sütemények, amelyeket ha megsütünk, rögtön tudjuk, hogy nem lesz belőlük elég egy tepsivel. Nálam a piskóta ilyen, amit sokan azért nem szeretnek, mert túl egyhangúnak, esetleg száraznak találják. Pedig egy kis gyümölccsel könnyedén fel lehet dobni, ráadásul idénytől függően, bármilyennel működik.

Nekem a meggyes a kedvencem, szeretem a savanykás gyümölcsöket az édes piskótában. Amitől még jobb lesz, az egy kevés vanília, az édes fűszer minden gyümölcs ízét feldobja. 

Meggyes kevert piskóta

meggyes kevert piskóta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 600 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 darab tojás
  • 250 gramm cukor
  • 6 evőkanál víz (meleg)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 300 gramm meggy
  • tálaláshoz porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral egy tálban. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük habosra a cukorral. Kanalanként adjuk hozzá a vizet. Keverjük hozzá a lisztes keverékhez, majd a végén adjuk hozzá a vaníliakivonatot. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, óvatosan forgassuk a tésztához. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, öntsük bele a tésztát. A kimagozott meggyet szórjuk a tetejére.

Süssük 40 percig, tűpróbáig. Ha kihűlt, szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük