![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Klasszikus hideg meggyleves fahéjjal fűszerezve – Így nem csomósodik be a habarás
![meggylevescover](https://kep.index.hu/1/0/3375/33755/337557/33755765_2585447_84a024ce8adbaeaf042d960d417410d1_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Meggyszezonban érdemes elkészíteni a selymes, illatos hideg levest, amit forró nyári napokon öröm lesz kanalazni.
A meggyhez nagyon jól passzol a fahéj, amit érdemes egészben tenni a levesbe, hogy igazán jól érvényesüljön az íze. Természetesen, ha lecsúsztunk a piros gyümölcs szezonjáról, befőttből is elkészíthetjük a rózsaszínben pompázó, finom levest.
A sűrítést végezhetjük liszttel vagy étkezési keményítővel, amit tejszínnel vagy tejföllel keverhetünk ki. Én a sűrű, selymes textúra elérése érdekében tejszínnel, tejföllel és liszttel szoktam dolgozni - hogy elkerüljük a csomókat, alaposan keverjük ki, majd mielőtt a levesbe kerülne a habarás, a forró főzőléből merjünk ki pár merőkanállal, azzal is keverjük össze a lisztes keveréket, csak utána adjuk a leveshez.
Amennyiben szeretnénk még valamivel feldobni a levest, a végén keverjünk 1-2 teáskanálnyi vaníliakivonatot a hűsítő fogáshoz.
Meggyleves fahéjjal
![meggylevesct](https://kep.index.hu/1/0/3375/33755/337558/33755831_8cf64d3a309c440c9c8738081a14b316_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 600 gramm meggy
- 100 gramm cukor
- 2 rúd fahéj
- 180 milliliter tejföl
- 180 milliliter tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1 liter víz
- 1 csipet só
Elkészítés:
A kimagozott meggyet feltesszük főni 1 liter vízben, hozzákeverjük a sót és a cukrot, majd a fahéjrudakat is a fazékba tesszük.
Elkészítjük a habarást - a tejfölt, a tejszínt egy edénybe tesszük, csomómentesre keverjük a liszttel (ha szükségesnek érezzük, 1 evőkanállal növelhetjük a liszt mennyiségét, de használhatunk keményítőt is helyette). A felforrt levesből 2-3 merőkanállal a habaráshoz teszünk, alaposan elkeverjük vele, utána a keveréket a levesbe öntjük, elkeverjük, pár perc alatt összefőzzük. Az elkészült levest kihűtjük, hűtőbe tesszük, jó hidegen tálaljuk. Szervírozásnál egy kis tejszínhab simán elfér a hideg meggyleves tetején.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!