Isteni házi málnaszörp, amit csak pár percig kell főzni: a legjobb hűsítő nyári napokra
A házi málnaszörp télen-nyáron frissítő, finom ital, és az elkészítése sem bonyolult.
Miért vennél a boltban szörpöt, amikor semmi munkával készíthetsz házi, adalékanyag-mentes változatot? Ha te magad főzöd, biztos lehetsz benne, hogy nincs benne aroma vagy színezék, és 100%-ban természetes alapanyagokat tartalmaz. A házi meggyszörp a hűtőben pár hétig eláll, de ha még forrón töltöd üvegekbe, és dunsztban elteszed őket, akkor tovább is tárolhatod.
Hogy tényleg a meggy íze domináljon a szörpben, és ne csak szimplán édes legyen, érdemes dupla annyi gyümölcsöt használni, mint cukrot. Ha azonban nagyon savanyú meggyel dolgozol, nyugodtan megemelheted az édesítő mennyiségét. Ha szeretnéd, hogy még frissítőbb legyen, a kész szörpbe csavard bele 1-2 citrom levét, úgy tedd el.
A meggyet alaposan mossuk meg, magozzuk ki.
Tegyünk mindent egy lábasba, majd melegítsük addig, míg forrásnak indul. Ekkor vegyük lejjebb a lángot, majd 5 percig főzzük, folyamatosan kevergessük. Ha megpuhult a meggy, picit nyomkodjuk meg egy fakanállal, hogy kipréseljük belőle a folyadékot. Kóstoljuk meg, mehet még bele cukor, ha szükségesnek érezzük.
Vegyük le a tűzről, szűrjük le a szirupot apró lyukú szitán. A meggyet nyomkodjuk meg még a szűrőben is, hogy ne maradjon benne lé.
Várjuk meg, míg a szirup kihűl, és rakjuk a hűtőbe legalább 2 órára, vagy még forrón dunsztoljuk, ha későbbre tennénk el.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu