Mennyei mustáros csirkemellfilé: kétféle sajt kerül a töltelékbe

4
Nyomtatás
sajttal-toltott-mustaros-csirkemellfile
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A töltött húsok mindig nagy slágerei egy kiadós és ráérős ebédnek. Ezúttal egy kétféle sajttal töltött mustáros receptet mutatunk, ami olyan finom, hogy nehéz nem beleszeretni.

A töltött, húsos fogások, bár olykor macerásak lehetnek, most egy kifejezetten könnyen és gyorsan elkészíthető receptet mutatunk. Mindössze 5 hozzávalóból készül, és alig fél óra alatt a tányérra kerül.

Sajtok terén a mozzarellára és a cheddar sajtra alapozunk, amelyekhez mustárt hívunk kísérőül. És hogy feltegyük az i-re a pontot, az egészet még füstölt szalonnába is becsomagoljuk.

Mennyei mustáros csirkemellfilé

sajttal-toltott-mustaros-csirkemellfile

Hozzávalók 4 személyre

  • 150 g mozzarella
  • 50 g cheddar sajt
  • 1 ek. mustár
  • 4 db csirkemellfilé
  • 8 szelet szalonna
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A mozzarellát tépkedjük kisebb darabokra, a cheddart pedig reszeljük le.

Keverjük össze a sajtokat a mustárral, majd tegyük félre.

Mindegyik csirkemellfilét vágjuk be hosszában, készítsünk egy "zsebet", hogy be lehessen majd tölteni.

Ezután a sajtos, mustáros keverékből 1-1 kanálnyit tegyünk a filé belsejébe. Vágástól függően teás- vagy evőkanalat használjunk.

Ezután minden szeletet tekerjünk bele 2-2 szelet szalonnába.

Ezután fektessük a csirkemelleket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 20-25 perc alatt süssük készre.

Ha igazán omlósra szeretnénk sütni a húst, akkor akár az első 15 percre alufóliával is letakarhatjuk a tepsit, hogy a hús megpuhuljon, és csak az utolsó 5-10 percre vegyük le róla, hogy egy kis színt és ropogósságot kapjon a szalonna is.

Tálaljuk friss salátával vagy krumplipürével.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon