Mézes-mustáros csirkemell pillanatok alatt: tejföltől lesz krémes a szósz

mézesmustáros2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem több idő összedobni, mint melegszendvicset gyártani, mégis különleges fogást tehetsz az asztalra, legyen szó ebédről vagy vacsoráról.

Ha valami nagyon gyors és egyszerű, mégis különleges és laktató fogásra vágysz, a mézes-mustáros csirkemell a legjobb választás. Kezdők is bátran nekiállhatnak, elronthatatlan a receptje, és fél órán belül tálalhatják is.

A szósz készülhet tejföllel és tejszínnel is, én most ezt a kettőt kombináltam, de nyugodtan maradhatsz csak az egyiknél is. Fontos, hogy a mártást ne forrald nagy lángon, mert akkor kicsapódhat a tejföl/tejszín, darabos lehet a végeredmény (bár ez az ízén mit sem változtat). 

A mustárt és a mézet ízlés szerint adagold, nekem az alábbi arányokkal ízlett a legjobban, de ez egyéni preferencia kérdése is.

Gyors mézes-mustáros csirkemell

mézesmustáros

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek olaj
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 330 gramm tejföl
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2 ek méz
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 tk fokhagymapor
  • 1 deciliter tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, vágjuk falatnyi darabokra. 

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, dobjuk rá a húst. Sóval, borssal fűszerezzük, majd süssük fehéredésig, várjuk meg, míg a kiengedett folyadék elpárolog alóla.

Amikor kifehéredett, borítsuk rá a tejfölt. Várjuk meg, míg a tejföl felolvad, majd keverjük bele a mézet és a mustárt, fokhagymaport. Alacsony lángon főzzük 5 percig.

Utána öntsük fel a tejszínnel. Melegítsük vele össze, de ne forrjon. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, mézet is adhatunk még hozzá. Főzzük még alacsony lángon pár percig, majd tálalhatjuk is.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia

Ezt is szeretjük