Fokhagymás fetakrémmel töltött csirkemell: nem szárad ki a sütőben

fetaval-toltott-csirkemell-receptje
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fűszeres, krémes fetás töltelék különlegessé teszi a csirkemellet, a baconnek köszönhetően pedig finom szaftos lesz.

A feta sajt nemcsak a görögsalátába kiváló, kerülhet rétestésztába, megsütheted paradicsommal, de lehet feltét tésztán, és tölteléknek sem utolsó. Érdemes tejföllel krémesebbé tenni, és fűszerekkel feldobni, a fokhagyma különösen illik hozzá. Csirkébe töltve, baconbe göngyölve igazán ínycsiklandó fogás. 

Mivel a feta és a bacon külön-külön is sós, légy óvatos a sózással! A húst pedig süsd tepsiben, hogy ne szívja magát tele olajjal. Bármelyik hagyományos köret és a saláta is illik hozzá. 

Fetakrémmel töltött csirkemell

fetas-baconos-csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál apróra vágott spenót
  • 15 dkg bacon
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre.

A feta sajtot villával törjük át, és keverjük össze a tejföllel. Ízesítsük kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, és adjunk hozzá apróra vágott spenótot. 

Kenjük meg a csirkemellszeleteket a fetás keverékkel, és terítsük a baconszeletekre. Csavarjuk fel a húst a baconnel együtt. Ügyeljünk arra, hogy a töltelék ne folyjon ki.

A csirkemelleket helyezzük át egy zsírral kikent tepsibe, majd öntsünk alá kevés vizet, és fedjük le fóliával. Süssük 180 fokon 35-40 percig, vagy amíg a bacon szép piros, a csirkehús puha lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük