
Fokhagymás fetakrémmel töltött csirkemell: nem szárad ki a sütőben

A fűszeres, krémes fetás töltelék különlegessé teszi a csirkemellet, a baconnek köszönhetően pedig finom szaftos lesz.
A feta sajt nemcsak a görögsalátába kiváló, kerülhet rétestésztába, megsütheted paradicsommal, de lehet feltét tésztán, és tölteléknek sem utolsó. Érdemes tejföllel krémesebbé tenni, és fűszerekkel feldobni, a fokhagyma különösen illik hozzá. Csirkébe töltve, baconbe göngyölve igazán ínycsiklandó fogás.
Mivel a feta és a bacon külön-külön is sós, légy óvatos a sózással! A húst pedig süsd tepsiben, hogy ne szívja magát tele olajjal. Bármelyik hagyományos köret és a saláta is illik hozzá.
-
2023-10-10 08:52:01
-
2023-04-15 08:36:01
-
2023-02-06 08:52:01
Fetakrémmel töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg feta sajt
- 2 evőkanál tejföl
- 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál apróra vágott spenót
- 15 dkg bacon
Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre.
A feta sajtot villával törjük át, és keverjük össze a tejföllel. Ízesítsük kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, és adjunk hozzá apróra vágott spenótot.
Kenjük meg a csirkemellszeleteket a fetás keverékkel, és terítsük a baconszeletekre. Csavarjuk fel a húst a baconnel együtt. Ügyeljünk arra, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A csirkemelleket helyezzük át egy zsírral kikent tepsibe, majd öntsünk alá kevés vizet, és fedjük le fóliával. Süssük 180 fokon 35-40 percig, vagy amíg a bacon szép piros, a csirkehús puha lesz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!