Mennyei shakshuka: fűszeres paradicsomos ragu lágytojással

4
Nyomtatás
shakshuka
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A shakshuka egy igazi közel-keleti klasszikus, amely nemcsak egyszerűen elkészíthető, de hihetetlenül ízletes is.

A shakshuka tökéletes választás lehet reggelire vagy akár egy könnyű vacsora gyanánt. A klasszikus változatot pirospaprikával, köménnyel és korianderrel ízesítik, de sokan gazdagítják fetával, spenóttal vagy akár kolbásszal is.

Ebben a receptben egy egyszerű, de ízekben gazdag változatot mutatunk be, amelyhez mindössze néhány alapvető hozzávalóra lesz szükséged. 

Tipp

Tálald sütőben pirított kovászos kenyérrel, úgy a legfinomabb!

Mennyei shakshuka

shakshuka

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db kaliforniai paprika
  • 240 g kockázott paradicsom (konzerv)
  • 2 db tojás
  • 0.5 tk. pirospaprika
  • 0.5 tk. őrölt kömény
  • bors
  • friss koriander
Recept idők

Elkészítés:

A shakshuka elkészítéséhez egy kisebb serpenyőre lesz szükségünk.

A hagymákat tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A paprikát mossuk meg, csumázzuk ki, majd szeleteljük fel nagyobb darabokra.

A paradicsomot – ha nem konzerveset használunk – mossuk meg és vágjuk fel kis darabokra.

Egy közepes méretű serpenyőben melegítsük fel közepes lángon az olívaolajat, és dinszteljük meg benne a vöröshagymát és a fokhagymát.

Adjuk hozzá a paprikát is, majd fűszerezzük ízlés szerinti sóval, borssal, illetve mehet bele a pirospaprika és az őrölt kömény is. Pirítsuk az egészet kb. 2-3 percig. Amikor a paprika is megpirult, adjuk hozzá az aprított paradicsomot és főzzük össze.

Egy kanál segítségével csináljunk 2 lyukat a szószban, és üssük oda a tojásokat.

Fedő alatt, lassú tűzön főzzük tovább 5-6 percig, amíg a tojás megfő a szószban.

A tűzről levéve díszítsük friss korianderrel, és már tálalhatjuk is.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon