Kiadós és nagyon egészséges Cobb-saláta: úgy telít el, hogy az alakodat sem kell féltened tőle
A Cobb-salátában minden benne van, mi szem-szájnak ingere, miközben egyszerre laktató, vitamindús és nagyon finom.
A klasszikus amerikai coleslaw alapja a roppanós káposzta, amely nemcsak finom, hanem a C-vitamin-tartalma is jelentős. Ehhez már csak egy kevés sárgarépát és ízlés szerint vöröskáposztát kell reszelni, majonézes öntettel nyakon önteni, és máris eheted, mondjuk, Kentucky-csirkecombbal.
Ha nem szereted a majonézes öntetet, akkor a coleslaw salátát is elkészítheted alakbarát módon, olajos dresszinggel.
Ha kedveled a mexikói konyhát, akkor bab, kukorica és természetesen jalapeño hozzáadásával kész is van ez a változat, amely szintén szuper köret rántott csirke vagy különféle burritók mellé.
A káposztát és a répát vagy reszeljük le, vagy vágjuk egészen vékonyra. A paprikát és a jalapeñót kockázzuk fel. A bab- és a kukoricakonzervről öntsük le a levét. Az összes zöldséget tegyük egy nagyobb tálba és forgassuk össze, sózzuk, borsozzuk.
Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt és a lime levét. Keverjük a zöldségekhez, adjuk hozzá az összeaprított koriandert, majd tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu