Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele

3
Nyomtatás
mexikoi-forro-csoki
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy finom forró csokoládé ebben a hideg időben a testet és a lelket egyszerre képes kényeztetni. Ezúttal egy krémes, ízekben gazdag mexikói változatot mutatunk!

A forró csoki szezonja télen van, különösen az ünnepek közeledtével. Kellemesen felmelegíti a testet, átjárja a lelkünket és energiával tölt fel. Gazdag íze, varázslatos textúrája mindenkit levesz a lábáról.

Elrugaszkodva kicsit az alapoktól, ezúttal a mexikói konyha felé vesszük az irányt: ebben a receptben egy Cayenne-borsos változatot készítünk, sőt, egy kis tequila is kerül majd bele.

Mexikói forró csoki

mexikoi-forro-csoki

Hozzávalók 4 pohárhoz

A forró csokihoz:

  • 1 liter tej
  • 2 ek. kakaópor
  • 120 g étcsokoládé
  • 200 g sűrített tej
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 0.25 kk. őrölt szerecsendió
  • 0.25 kk. Cayenne-bors
  • 4 ek. tequila

A díszítéshez:

  • pillecukor
  • fahéj
  • reszelt csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábasba - a tequila kivételével - öntsük bele az összes hozzávalót, majd közepes lángon kezdjük el melegíteni. Melegítés közben folyamatosan keverjük, hogy a hozzávalók szépen elvegyüljenek egymással. Lassan forraljuk fel, majd csökkentve a lángot főzzük további 3-5 percig.

Készítsük elő a poharakat, és öntsünk mindegyikbe 1 evőkanál tequilát, majd a kész forró csokit is öntsük a poharakba, végül pedig ízlés szerint díszítsük pillecukorral, reszelt csokoládéval vagy egy csipet fahéjjal.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon