Krémes, narancsos forró csoki a hideg estékre: gyors édesség egyszerűen
Ha hirtelen rád tör az édesség utáni vágy, készíts krémes forró csokit, pillanatok alatt készen van, és sokféleképpen ízesíthető.
A forró csoki szezonja télen van, különösen az ünnepek közeledtével. Kellemesen felmelegíti a testet, átjárja a lelkünket és energiával tölt fel. Gazdag íze, varázslatos textúrája mindenkit levesz a lábáról.
Elrugaszkodva kicsit az alapoktól, ezúttal a mexikói konyha felé vesszük az irányt: ebben a receptben egy Cayenne-borsos változatot készítünk, sőt, egy kis tequila is kerül majd bele.
Egy nagy lábasba - a tequila kivételével - öntsük bele az összes hozzávalót, majd közepes lángon kezdjük el melegíteni. Melegítés közben folyamatosan keverjük, hogy a hozzávalók szépen elvegyüljenek egymással. Lassan forraljuk fel, majd csökkentve a lángot főzzük további 3-5 percig.
Készítsük elő a poharakat, és öntsünk mindegyikbe 1 evőkanál tequilát, majd a kész forró csokit is öntsük a poharakba, végül pedig ízlés szerint díszítsük pillecukorral, reszelt csokoládéval vagy egy csipet fahéjjal.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu