Krémes, sűrű forró csoki tejmentesen: az utolsó cseppje is elfogy

Nyomtatás
Forro-csoki-vegan-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a forró csoki pohárba töltött luxus: gazdag keveréke a holland kakaópornak, az étcsokoládénak és a krémes kókusztejnek.

A forró csoki ellen nem követhetsz el nagyobb bűnt annál, hogy porból készíted. Az igaz, hogy azzal a gyorsabb megoldást választod, de az elszomorító végeredmény nem éri meg azt a 10 percet, amit nyersz vele. Egy igazán kényeztető forró csoki ugyanis – nem meglepő módon – csokit is tartalmaz, hiszen attól lesz sűrű és selymes. Ez a recept épp ezt nyújtja. Ráadásul a tejet a krémes kókusztej helyettesíti, így laktózérzékenyként és vegánként sem kell visszafognod magad.

Ha kísérletező kedvedben vagy, akkor kombináld az ízeket: az alaprecepthez mézeskalácsfűszereket is keverhetsz, a mexikói hatásért egy fahéjrudat és egy csipet chilit tehetsz bele, a vanília helyett borsmentakivonattal is feldobhatod. Ha pedig egy felnőtteknek szóló forró csoki a célod, akkor koronázd meg ezzel az ír krémlikőrrel vagy rummal.

Tejmentes forró csoki

Forro-csoki-vegan

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 ml zabital vagy szójaital
  • 200 ml konzerves kókusztej
  • 80 g tejmentes étcsoki (70-85 %-os)
  • 50 ml juharszirup vagy 25 g cukor
  • 1 csipet
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek jó minőségű holland kakaópor
  • a díszítéshez növényi tejszínhab, csokiforgács
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a zabitalt és a kókusztejet egy közepes edénybe, és alacsony hőfokon kezdjük el melegíteni. Adjuk hozzá a feldarabolt csokit, a juharszirupot, a sót és a vaníliakivonatot, és szitáljuk bele a kakaóport is. 

Folyamatos kevergetés mellett forraljuk össze őket, és főzzük 5-6 percig, amíg kissé besűrüsödik. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni 10 percig. Ezalatt tovább sűrűsödik.

Töltsük poharakba, növényi tejszínhabbal és csokiforgáccsal díszítsük.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon