
Krémes, narancsos forró csoki a hideg estékre: gyors édesség egyszerűen

Ha hirtelen rád tör az édesség utáni vágy, készíts krémes forró csokit, pillanatok alatt készen van, és sokféleképpen ízesíthető.
Megérkezett az igazi ősz a hűvös szelekkel, esős napokkal és hideg estékkel. Ilyenkor a legjobb egy meleg takaróba burkolózva forró csokit szürcsölgetni egy jó könyv vagy film társaságában. És ha már forró csoki, készítsd el házilag a krémes italt, alább mutatunk hozzá egy szuper receptet!
Ha egy kicsit feldobnád az alapot, a csokoládé mellé keverj narancsot és fahéjat, amelyektől illatos, fűszeres és még sokkal finomabb lesz az ital. Az intenzívebb ízekért pedig kakaót is keverj a tejbe, a jó minőségű, cukrozatlan hollanddal lesz a legjobb.
Vigyázz, a tej könnyedén leég, úgyhogy alacsony lángon és folyamatosan kevergetve főzd, míg elég sűrű lesz az ízlésednek. Ha még krémesebb végeredményre vágysz, akkor pedig az itt olvasható módon sűrítheted be.
-
2023-11-28 09:32:01
-
2023-11-11 11:08:02
-
2023-11-01 10:32:01
Narancsos forró csoki

Hozzávalók 1 pohárhoz
- 60 g étcsokoládé
- 2.5 dl tej
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek cukor
- 0.5 tk vaníliakivonat
- 0.5 tk fahéj
- 2 ek narancslé (frissen facsart)
- 1 db bionarancs héja
Elkészítés:
A bionarancs héjából zöldséghámozó segítségével vágjunk 3 csíkot, lehetőleg minél kevesebb fehér rész legyen rajtuk.
A tejet alacsony lángon kezdjük el melegíteni, közben kevergessük, nehogy leégjen. Mikor gyöngyözik, adjuk hozzá az összedarabolt étcsokit, várjuk meg, míg elolvad benne.
Ekkor adjuk hozzá a kakaót, a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, a narancslevet és -héjat. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük még 5 percig.
Vegyük le a tűzről, szedjük ki belőle a narancshéjakat, majd tejszínhabbal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!