Krémes, narancsos forró csoki a hideg estékre: gyors édesség egyszerűen

narancsos-forro-csoki2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha hirtelen rád tör az édesség utáni vágy, készíts krémes forró csokit, pillanatok alatt készen van, és sokféleképpen ízesíthető.

Megérkezett az igazi ősz a hűvös szelekkel, esős napokkal és hideg estékkel. Ilyenkor a legjobb egy meleg takaróba burkolózva forró csokit szürcsölgetni egy jó könyv vagy film társaságában. És ha már forró csoki, készítsd el házilag a krémes italt, alább mutatunk hozzá egy szuper receptet!

Ha egy kicsit feldobnád az alapot, a csokoládé mellé keverj narancsot és fahéjat, amelyektől illatos, fűszeres és még sokkal finomabb lesz az ital. Az intenzívebb ízekért pedig kakaót is keverj a tejbe, a jó minőségű, cukrozatlan hollanddal lesz a legjobb.

Vigyázz, a tej könnyedén leég, úgyhogy alacsony lángon és folyamatosan kevergetve főzd, míg elég sűrű lesz az ízlésednek. Ha még krémesebb végeredményre vágysz, akkor pedig az itt olvasható módon sűrítheted be. 

Narancsos forró csoki

narancsos-forro-csoki

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 60 g étcsokoládé
  • 2.5 dl tej
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek cukor
  • 0.5 tk vaníliakivonat
  • 0.5 tk fahéj
  • 2 ek narancslé (frissen facsart)
  • 1 db bionarancs héja
Recept idők

Elkészítés:

A bionarancs héjából zöldséghámozó segítségével vágjunk 3 csíkot, lehetőleg minél kevesebb fehér rész legyen rajtuk.

A tejet alacsony lángon kezdjük el melegíteni, közben kevergessük, nehogy leégjen. Mikor gyöngyözik, adjuk hozzá az összedarabolt étcsokit, várjuk meg, míg elolvad benne. 

Ekkor adjuk hozzá a kakaót, a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, a narancslevet és -héjat. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük még 5 percig.

Vegyük le a tűzről, szedjük ki belőle a narancshéjakat, majd tejszínhabbal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük