![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mexikói fűszeres kávé: tejhab és kávélikőr bolondítja meg
![kávécover.gif](https://kep.index.hu/1/0/2967/29679/296798/29679817_2278369_134521053e2848a276de937dd5c6565a_wm.gif)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ez a forró, melengető ital az egyik legjobb napindító, de nemcsak mint kávé, hanem mint egy kellemes édesség is megállja a helyét.
A kávéimádóknak kötelező, az édességkedvelőknek pedig nagyon ajánlott kipróbálni ezt a habos finomságot. Az alapot adó espressót a vanília és a fahéj fűszerezi meg, de a krémes kávélikőr sem hiányozhat belőle.
A tejhab készítése
Ha édesebben szeretitek a kávét, akkor az espressóba keverjetek egy kis cukrot vagy mézet, mielőtt felöntitek a tejhabbal. Magas zsírtartalmú tejet kell használni a habhoz, különben nem áll majd meg. Én gőzöléssel készítettem - van ilyen funkció a kávégépünkön -, de tejhabosító készülékkel is dolgozhattok, a kis, elemes változatot már pár szár forintért be lehet szerezni.
Nem baj, ha nem lesz teljesen szilárd a hab és kicsit összefolyik a kávéval, ha pár percig állni hagyjátok, szépen el fognak különülni a rétegek. A kávé tetejére frissen felvert tejszínhab és egy csipet fahéj kerül - ez koronázza majd meg a forró, krémes italt.
Mexikói fűszeres kávé
![mexikoi-kave](https://kep.index.hu/1/0/2967/29678/296787/29678729_7d9473c903f5175d8bbf000aed014361_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 85 milliliter espresso
- 85 milliliter zsírosabb tej
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 30 milliliter kávélikőr
- 1 csipet fahéj
- ízlés szerint tejszínhab
Elkészítés:
Főzzünk le egy erős espressót.
A tejből tejhabot kell készíteni, vagy gőzöléssel, ha van ilyen funkciónk a kávégépen, vagy tejhabosítóval. Nem baj, ha nem lesz teljesen szilárd a hab.
Öntsük egy csészébe az espressót, a kávélikőrt, a vaníliakivonatot és a fahéjat, keverjük alaposan össze.
Óvatosan öntsük rá a tejhabot, hogy a két réteg ne folyjon össze.
Egy nagy adag tejszínhabbal és egy csipet fahéjjal kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!