Mexikói fűszeres kávé: tejhab és kávélikőr bolondítja meg

kávécover.gif
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a forró, melengető ital az egyik legjobb napindító, de nemcsak mint kávé, hanem mint egy kellemes édesség is megállja a helyét.

A kávéimádóknak kötelező, az édességkedvelőknek pedig nagyon ajánlott kipróbálni ezt a habos finomságot. Az alapot adó espressót a vanília és a fahéj fűszerezi meg, de a krémes kávélikőr sem hiányozhat belőle. 

A tejhab készítése

Ha édesebben szeretitek a kávét, akkor az espressóba keverjetek egy kis cukrot vagy mézet, mielőtt felöntitek a tejhabbal. Magas zsírtartalmú tejet kell használni a habhoz, különben nem áll majd meg. Én gőzöléssel készítettem - van ilyen funkció a kávégépünkön -, de tejhabosító készülékkel is dolgozhattok, a kis, elemes változatot már pár szár forintért be lehet szerezni.

Nem baj, ha nem lesz teljesen szilárd a hab és kicsit összefolyik a kávéval, ha pár percig állni hagyjátok, szépen el fognak különülni a rétegek. A kávé tetejére frissen felvert tejszínhab és egy csipet fahéj kerül - ez koronázza majd meg a forró, krémes italt.

Mexikói fűszeres kávé

mexikoi-kave

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 85 milliliter espresso
  • 85 milliliter zsírosabb tej
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 30 milliliter kávélikőr
  • 1 csipet fahéj
  • ízlés szerint tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

Főzzünk le egy erős espressót.

A tejből tejhabot kell készíteni, vagy gőzöléssel, ha van ilyen funkciónk a kávégépen, vagy tejhabosítóval. Nem baj, ha nem lesz teljesen szilárd a hab.

Öntsük egy csészébe az espressót, a kávélikőrt, a vaníliakivonatot és a fahéjat, keverjük alaposan össze.

Óvatosan öntsük rá a tejhabot, hogy a két réteg ne folyjon össze.

Egy nagy adag tejszínhabbal és egy csipet fahéjjal kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors 

Ezt is szeretjük