Omlós csirkecombok mézes-fokhagymás pácban: 30 percen belül kész az ebéd

mézes fokhagymás csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkecomb mellé érdemes egy szelet friss kenyeret is kínálni, hogy ne vesszen kárba a szaft sem.

Mostanában előnyben részesítem a csirke combját a mellével szemben, sokkal szaftosabb, ízesebb lesz a végeredmény, és az ára is kedvezőbb. Persze a csirkemellet is el lehet úgy készteni, hogy ne száradjon ki, de ehhez a legtöbbször be kell bundázni, például ebbe a fokhagymás-tejfölös panírba.

A csirkecombot sokkal nehezebb kiszárítani, de nem is túl zsíros húsrész. Az alkohol, pontosabban a sör is nagyon jól áll neki, csak öntsd fel és főzd össze vele.

A sós ízeket érdemes valami édessel ellensúlyozni, akkor is, ha szárnyasról van szó, ez az ízkombináció karaktert ad az amúgy nem feltétlen ízes húsnak. Az alábbi fogás is mézzel készül, ráadásul nincs vele sok munka, mégis nagyon izgalmas. Ha megetted a húst, a szaftját muszáj kitunkolni. 

Mézes-fokhagymás pácban sült csirkecombok

42909970 a0ced4bb8cf73a940c7d468eba8fb823 wm

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 5 darab csirkecomb
  • 50 milliliter szójaszósz
  • 50 milliliter méz
  • 100 milliliter alaplé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 fej hagyma
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tegyük egy tányérra, és mindkét oldalukat sózuk, borsozzuk. A hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát vékony szeletekre.

Egy serpenyőben melegítsünk olajat, tegyük bele a combokat, és süssük az egyik oldalukat 3-5 percig, amíg szépen meg nem pirulnak. Ekkor fordítsuk meg, és közben adjuk hozzá a hagymákat is. Süssük ezt az oldalukat is 5-7 percig. Ha kész, vegyük ki és tegyük egy tányérra.

Öntsük a serpenyőbe a mézet, a szójaszószt és az alaplevet, keverjük össze a lesült hagymákkal. Tegyük vissza a combokat a serpenyőbe, majd közepes lángon, fedő alatt süssük még 10 percig. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük