Mézzel gazdagított, puha muffin: csak össze kell keverni a hozzávalókat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Muffint sütni igazán egyszerű dolog, csak összekeverjük a hozzávalókat, formába adagoljuk, és már sülhet is a finomság.
Egyszerű édes vagy sós csemege, mégis ezer arca van, rengeteg változatban készülhet, a tészta mindig rejthet valami extrát, amitől emlékezetessé válik. Hogy kicsit változtassunk a megszokott recepten, langyos mézzel keverjük ki a tésztát, amitől sokkal édesebb íze, rugalmasabb textúrája lesz. Fűszernek kevés fahéjat adunk hozzá, mellé pedig épp csak egy késhegynyi szegfűszeget érdemes keverni, hiszen a két íz remekül illik egymáshoz, így különleges aromákat csempészhetünk a muffinba.
A mézes muffint feldobhatjuk dióval is, méghozzá úgy, hogy miután beletöltöttük a tésztát a formába, a tetejére durvára vágott diót szórunk, de kockára vágott almát vagy mandulát is tehetünk rá. A tésztába kókuszreszelék, mák is keverhető.
Mézes muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 darab tojás
- 25 dekagramm liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 5 dekagramm cukor
- 2 deciliter méz
- 0.6 deciliter olaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
A lisztet először a sütőporral összeforgatjuk, majd a langyos méz és az olaj is belekerül a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt, végül a tojásos masszát is hozzákeverjük.
A muffinsütőbe papírt teszünk, a mézes masszát háromnegyedig töltjük, 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Fotó: Getty Images