Mézzel gazdagított, puha muffin: csak össze kell keverni a hozzávalókat

8
Nyomtatás
mézesmuffincover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Muffint sütni igazán egyszerű dolog, csak összekeverjük a hozzávalókat, formába adagoljuk, és már sülhet is a finomság.

Egyszerű édes vagy sós csemege, mégis ezer arca van, rengeteg változatban készülhet, a tészta mindig rejthet valami extrát, amitől emlékezetessé válik. Hogy kicsit változtassunk a megszokott recepten, langyos mézzel keverjük ki a tésztát, amitől sokkal édesebb íze, rugalmasabb textúrája lesz. Fűszernek kevés fahéjat adunk hozzá, mellé pedig épp csak egy késhegynyi szegfűszeget érdemes keverni, hiszen a két íz remekül illik egymáshoz, így különleges aromákat csempészhetünk a muffinba.

A mézes muffint feldobhatjuk dióval is, méghozzá úgy, hogy miután beletöltöttük a tésztát a formába, a tetejére durvára vágott diót szórunk, de kockára vágott almát vagy mandulát is tehetünk rá. A tésztába kókuszreszelék, mák is keverhető.

Mézes muffin

mézesmuffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 darab tojás
  • 25 dekagramm liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5 dekagramm cukor
  • 2 deciliter méz
  • 0.6 deciliter olaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük.

A lisztet először a sütőporral összeforgatjuk, majd a langyos méz és az olaj is belekerül a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt, végül a tojásos masszát is hozzákeverjük.

A muffinsütőbe papírt teszünk, a mézes masszát háromnegyedig töltjük, 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon