Férfi a konyhában: selymes mézes-mustáros csirkemell
Cikkek
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával
Ropogós
Puha, ragacsos mézeskalácsos brownie: a fűszerektől illatos
Fűszeres vörösáfonya-szósz: a karácsonyi sültek mellé kötelező
Karácsonyi csokis pöfeteg: álompuha süti a csokirajongóknak
Narancsos mázzal sült, omlós sonka: az ünnepi asztal éke lesz
Remegős, almás sajttorta karamellel: a nagy kedvenc téli kiadása
Nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy a pasijuk egy tésztát sem tud vagy hajlandó kifőzni a konyhában. Pedig érdemes kivárni, amíg mégis megtörténik: szerintem azért jó dolog a férfi a tűzhely mellett, mert mindent másképp fognak fel, mint mi, nők, és ebből sokszor egészen jó dolgok sülnek ki.
Nálunk megtörni látszik a jég, ennek egyik bizonyítéka ez a teljesen szabadon összerakott fogás, amit egy boldog agglegénykori üveges szósz ihletett.
Nem is tudom, létezik-e még ilyen, úgy tizenöt éve nagyon menő volt, csak meg kellett pirítani a csirkecsíkokat, majd az üvegből rázuttyantani a mártást, és kész is volt. Ez a recept körülbelül három perccel kerül több időbe, mint amennyit anno az instant változatra kellett fordítani, és persze ezerszer jobb.
Az összetételt természetesen, mivel a férfi nem tervez, a kamra és a hűtő készlete ihlette. No meg a főzés közbeni nonstop kóstolgatás. Ezért - bár lehet, hogy az ilyen típusú ételek tejszínnel szoktak készülni - ez a változat zsíros tejföllel főtt és a mustárból is kétféle került bele. Sokkal selymesebb lett a mártás állaga, mint bármilyen hasonló fogásé, amit eddig ettem, és az íze is izgalmasabb lett a savanykás tejföl és a kétféle mustár miatt.
Mézes-mustáros csirkemell
Hozzávalók 4 adaghoz
- 600 gramm csirkemell
- 3 deciliter tejföl
- 1 evőkanál mustár (édes)
- 1 evőkanál mustár (dijoni)
- 3 evőkanál méz
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Fotó: Ács Bori/Só&Bors