Férfi a konyhában: selymes mézes-mustáros csirkemell

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy a pasijuk egy tésztát sem tud vagy hajlandó kifőzni a konyhában. Pedig érdemes kivárni, amíg mégis megtörténik: szerintem azért jó dolog a férfi a tűzhely mellett, mert mindent másképp fognak fel, mint mi, nők, és ebből sokszor egészen jó dolgok sülnek ki.

Nálunk megtörni látszik a jég, ennek egyik bizonyítéka ez a teljesen szabadon összerakott fogás, amit egy boldog agglegénykori üveges szósz ihletett.

Nem is tudom, létezik-e még ilyen, úgy tizenöt éve nagyon menő volt, csak meg kellett pirítani a csirkecsíkokat, majd az üvegből rázuttyantani a mártást, és kész is volt. Ez a recept körülbelül három perccel kerül több időbe, mint amennyit anno az instant változatra kellett fordítani, és persze ezerszer jobb. 

Az összetételt természetesen, mivel a férfi nem tervez, a kamra és a hűtő készlete ihlette. No meg a főzés közbeni nonstop kóstolgatás. Ezért - bár lehet, hogy az ilyen típusú ételek tejszínnel szoktak készülni - ez a változat zsíros tejföllel főtt és a mustárból is kétféle került bele. Sokkal selymesebb lett a mártás állaga, mint bármilyen hasonló fogásé, amit eddig ettem, és az íze is izgalmasabb lett a savanykás tejföl és a kétféle mustár miatt. 

Mézes-mustáros csirkemell

mézes mustáros csirke

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 600 gramm csirkemell
  • 3 deciliter tejföl
  • 1 evőkanál mustár (édes)
  • 1 evőkanál mustár (dijoni)
  • 3 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét felcsíkozzuk és forró, olajos serpenyőben, több részletben körbepirítjuk. Amíg pirulnak, egy tálban elkeverjük a mézet, a mustárokat, a tejfölt és belereszeljük a fokhagymát. Amikor mindegyik csirkecsík színt kapott, kissé sózzuk őket, majd mindet egyesítjük a serpenyőben. Rálocsoljuk az öntetet, és körülbelül tíz percig alacsony lángon rotyogtatjuk.

Fotó: Ács Bori/Só&Bors 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük