Mézes-mustáros káposztasaláta: illatos gyömbértől lesz különleges
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ropogós, ízletes saláta, tökéletesen illik sültek mellé, próbáld ki fehér vagy lila káposztából készítve.
Az ünnepi asztal egyik kötelező résztvevője a káposztasaláta, amit hagyományosan lila káposztából szokás készíteni, de ha nem riadsz vissza az újdonságoktól, próbáld ki fehér káposztából, merész ízesítéssel.
A savanykás, édes és csípős zamatú saláta sültek nagyszerű kísérője, dobd fel vele az ünnepi asztalt. Az ízek kialakításával érdemes játszani, mindig kóstolj, így tudni fogod, elfér-e a salátában még egy kis csípős, ha igen, tegyél még bele szükség szerint. Fehér káposztából is készülhet a saláta, de ha mutatósabbra vennéd, akkor lilából készítsd el, sőt, vegyesen is összedobható. Ha szeretnéd, a coleslaw-hoz hasonlóan vékonyra szelt répát is keverhetsz bele.
Mézes-mustáros káposztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej káposzta
- 1 evőkanál só
- 2 dl majonéz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 1 darab citrom reszelt héja
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- kis darab gyömbér reszelve
Elkészítés:
A káposztát vágjuk vékony csíkokra, sózzuk, hagyjuk állni 15-20 percet.
Míg a káposzta áll a sóban, a majonézt keverjük el a mézzel, mustárral, citrom reszelt héjával, gyömbérrel és a csípős paprikakrémmel.
A káposztát nyomkodjuk ki, tegyük salátástálba, keverjük össze a majonézes öntettel.
Fotó: Getty Images