Mézes-mustáros káposztasaláta: illatos gyömbértől lesz különleges

16
Nyomtatás
káposztasali2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ropogós, ízletes saláta, tökéletesen illik sültek mellé, próbáld ki fehér vagy lila káposztából készítve.

Az ünnepi asztal egyik kötelező résztvevője a káposztasaláta, amit hagyományosan lila káposztából szokás készíteni, de ha nem riadsz vissza az újdonságoktól, próbáld ki fehér káposztából, merész ízesítéssel.

A savanykás, édes és csípős zamatú saláta sültek nagyszerű kísérője, dobd fel vele az ünnepi asztalt. Az ízek kialakításával érdemes játszani, mindig kóstolj, így tudni fogod, elfér-e a salátában még egy kis csípős, ha igen, tegyél még bele szükség szerint. Fehér káposztából is készülhet a saláta, de ha mutatósabbra vennéd, akkor lilából készítsd el, sőt, vegyesen is összedobható. Ha szeretnéd, a coleslaw-hoz hasonlóan vékonyra szelt répát is keverhetsz bele.

Mézes-mustáros káposztasaláta

káposztasali

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej káposzta
  • 1 evőkanál
  • 2 dl majonéz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • kis darab gyömbér reszelve
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát vágjuk vékony csíkokra, sózzuk, hagyjuk állni 15-20 percet.

Míg a káposzta áll a sóban, a majonézt keverjük el a mézzel, mustárral, citrom reszelt héjával, gyömbérrel és a csípős paprikakrémmel.

A káposztát nyomkodjuk ki, tegyük salátástálba, keverjük össze a majonézes öntettel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon