Itt a jó idő, kezdődik a grillszezon: a 10 legjobb receptünket mutatjuk
Ahogy 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, előkerülnek a grillsütők, a kert szabadtéri konyhává alakul át, ott készülnek a finomságok.
A méz és a mustár kombinációja nem egy új keletű dolog, hiszen a mézes-mustáros csirke már nagyon régóta örvend töretlen népszerűségnek. Ebben az öntetben is hasonló az ízek összhatása, így ha kedveled a két alapanyagot, akkor dobd össze a legközelebbi grillezésre vagy vacsihoz.
Kevés hozzávalót tartalmaz, amelyek a legtöbb háztartásban megtalálhatók, és az elkészítése is mindössze 5 percet vesz igénybe. A recept dijoni mustárt javasol, amely egy pikánsabb, erőteljesebb ízű öntetet eredményez, azonban ha nincsen otthon, akkor a klasszikus sárga mustár is megfelel, amit szintén elkészíthetsz házilag az ebben a receptben leírtak szerint.
Mérjük egy kisebb tálba valamennyi hozzávalót, és addig keverjük őket, amíg egy selymes, homogén szószt kapunk.
Tegyük légmentesen zárható edénybe, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk. Hidegben 1 hétig is eláll.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu