Mézes-mustáros sült csirkecomb paprikával és hagymával: a hús finom omlós

4
Nyomtatás
Mézes-mustáros sült csirkecomb paprikával és hagymával cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kevés munkával készül az ízletes fogás, a zöldségekkel sült csirkecomb, kínálj mellé bulgurt, rizst vagy valamilyen salátát!

A hagymával és paprikával sült csirkecomb mutatós, finom étel, amelynek az elkészítése pofonegyszerű. A fogás akkor az igazi, ha a hús omlós és szaftos, a zöldségek pedig roppanósan puhák, pont úgy, mint a csirkefajitasnál.

Így is lehet!

A sült mellé kínálj bulgurt, rizst vagy valamilyen salátát, de egyszerűen kenyérrel, tálalva is tökéletes. Ha viszont tartalmas köretet készítenél, de nem szeretnél vele sokat bíbelődni, akkor krumplit is karikázhatsz a combokhoz.

Mézes-mustáros sült csirkecomb paprikával és hagymával

Mézes-mustáros sült csirkecomb paprikával és hagymával ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 kg csirkecomb
  • 3 fej hagyma
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 1 darab kápia paprika
  • 1 csipet só (a hagymához és a paprikához)
  • 1 csipet fekete bors (a hagymához és a paprikához)
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint fekete szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Az olaj felét mérjük keverőtálba és forgassuk hozzá a mézet, a mustárt, sót, borsot, fokhagymát, fűszerpaprikát és a szójaszószt. Ebbe a keverékbe forgassuk bele a combokat, majd lefedve tegyük hűtőbe 30 percre vagy egy éjszakára.

A hagymát és a paprikákat tisztítsuk meg, majd tetszés szerint daraboljuk fel és forgassuk egybe a sóval, borssal és a maradék olajjal.

A húst helyezzük tepsire, öntsünk alá vizet, fedjük le fóliával és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Ezután távolítsuk el a fóliát és fordítsuk meg a húst, majd toljuk vissza a sütőbe 10-15 percre.

Az előkészített hagymát és paprikákat tegyük a combokhoz, és toljuk vissza a sütőbe újabb 10-15 percre. (A fél szemünket érdemes a sütőn tartani, a húst addig süssük, amíg még szép aranybarna lesz, a zöldségek viszont roppanósak maradnak.)

Az elkészült fogást szórjuk meg fekete szezámmaggal vagy petrezselyemmel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon