
Májjal töltött csirkecomb, ahogy a nagymamák csinálják: egy kis petrezselyem bolondítja meg
Akármennyire is húsevő a családom, a csirkéhez eléggé felemásan áll hozzá. Gyakorlatilag csak a mellét hajlandó megenni.
A hagymával és paprikával sült csirkecomb mutatós, finom étel, amelynek az elkészítése pofonegyszerű. A fogás akkor az igazi, ha a hús omlós és szaftos, a zöldségek pedig roppanósan puhák, pont úgy, mint a csirkefajitasnál.
A sült mellé kínálj bulgurt, rizst vagy valamilyen salátát, de egyszerűen kenyérrel, tálalva is tökéletes. Ha viszont tartalmas köretet készítenél, de nem szeretnél vele sokat bíbelődni, akkor krumplit is karikázhatsz a combokhoz.
Az olaj felét mérjük keverőtálba és forgassuk hozzá a mézet, a mustárt, sót, borsot, fokhagymát, fűszerpaprikát és a szójaszószt. Ebbe a keverékbe forgassuk bele a combokat, majd lefedve tegyük hűtőbe 30 percre vagy egy éjszakára.
A hagymát és a paprikákat tisztítsuk meg, majd tetszés szerint daraboljuk fel és forgassuk egybe a sóval, borssal és a maradék olajjal.
A húst helyezzük tepsire, öntsünk alá vizet, fedjük le fóliával és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Ezután távolítsuk el a fóliát és fordítsuk meg a húst, majd toljuk vissza a sütőbe 10-15 percre.
Az előkészített hagymát és paprikákat tegyük a combokhoz, és toljuk vissza a sütőbe újabb 10-15 percre. (A fél szemünket érdemes a sütőn tartani, a húst addig süssük, amíg még szép aranybarna lesz, a zöldségek viszont roppanósak maradnak.)
Az elkészült fogást szórjuk meg fekete szezámmaggal vagy petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu