Egyedényes csirkefajitas: a fantasztikus fogás egyszerűen készül

19
Nyomtatás
Egyedényes csirke fajitas cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes étel roppanós paprikákkal dúsítva készül: színes és finom, és a pikáns ízek dominálnak benne.

A fajitas mexikói fogás, melynek lényege, hogy az alapanyagok serpenyőben pirulnak. A csíkokra vágott hús szaftosra és omlósra sül, amely mellé zöldségek is kerülnek. Az étel akkor az igazi, ha a zöldségek roppanóssága megmarad.

Milyen zöldség kerüljön a hús mellé?

Én paprikákat használtam, kaliforniait és hegyes erőset, valamint újhagymát, ez azonban rád van bízva, ízlés szerint alakíthatod. Mehet bele póréhagyma, káposzta vagy más. A kész fogást kínálhatod rizzsel vagy krumplival, hagyományosan azonban tortillával fogyasztják, amely mellé valamilyen szósz is kerül.

Egyedényes csirkefajitas

Egyedényes csirke fajitas ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csokor újhagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika (zöld)
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 70 dkg csirkemell
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál csípős paprikakrém
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított újhagymát és paprikákat ízlés szerint vágjuk fel.

A húst vágjuk tetszőleges méretű kockákra vagy csíkokra.

Ezután kevés olajon kezdjük el pirítani a húst, közben adjuk hozzá a sót, borsot, Cayenne-borsot, fokhagymát, szójaszószt, csípős paprikakrémet.

Amikor a hús már puha, keverjük hozzá a zöldségeket, és 5-8 percig, gyakran kevergetve pirítsuk még, így a zöldségek is roppanósan puhák lesznek.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon