Laktató, brokkolival főtt marha: a szójaszószos pác a lelke
Ebben az ételben a kínai és az amerikai konyha találkoznak egymással, és a találkozásból egy marhahúsos, brokkolis egytálétel születik.
A fajitas mexikói fogás, melynek lényege, hogy az alapanyagok serpenyőben pirulnak. A csíkokra vágott hús szaftosra és omlósra sül, amely mellé zöldségek is kerülnek. Az étel akkor az igazi, ha a zöldségek roppanóssága megmarad.
Én paprikákat használtam, kaliforniait és hegyes erőset, valamint újhagymát, ez azonban rád van bízva, ízlés szerint alakíthatod. Mehet bele póréhagyma, káposzta vagy más. A kész fogást kínálhatod rizzsel vagy krumplival, hagyományosan azonban tortillával fogyasztják, amely mellé valamilyen szósz is kerül.
A megtisztított újhagymát és paprikákat ízlés szerint vágjuk fel.
A húst vágjuk tetszőleges méretű kockákra vagy csíkokra.
Ezután kevés olajon kezdjük el pirítani a húst, közben adjuk hozzá a sót, borsot, Cayenne-borsot, fokhagymát, szójaszószt, csípős paprikakrémet.
Amikor a hús már puha, keverjük hozzá a zöldségeket, és 5-8 percig, gyakran kevergetve pirítsuk még, így a zöldségek is roppanósan puhák lesznek.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors