Ilyen a tökéletes mézeskalács-cukormáz – Gyorsan szárad, és mutatós
Így készül a mézeskalács-cukormáz írómáz változata.
Ez a mézeskalácsos krémlikőr olyan, mintha folyékony mézeskalácsot fogyasztanál: kellemesen édes és fűszeres, melengető, és minden cseppjéből karácsonyi hangulat árad. A benne lévő alkohol már csak hab a tortán.
A krémlikőr vegán, így nem tartalmaz semmilyen tejterméket – tejszín helyett sűrű konzerves kókusztej kerül bele, amitől az ital szuper krémes és selymes lesz. Ugyanakkor így hosszabb ideig eláll, és egyszerre nagyobb adagot készíthetsz belőle az ünnepi időszakra.
A whisky kivételével tegyünk minden hozzávalót egy kisebb lábasba, és kezdjük el forralni. Főzzük 5 percig, majd vegyük le a tűzről, és fedő alatt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Szűrjük le, öntsük turmixgépbe, adjuk hozzá a whisyt, és fél perc alatt dolgozzuk össze.
Öntsük üvegbe, és fogyasztás előtt legalább 3-4 órát (de a legjobb, ha egy egész éjszakát) hűtőben pihentessük, hogy az ízek összeérjenek.
Hűtőben 7-8 napig eláll.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu