Mézeskalácsos krémlikőr: ezzel koccints karácsonykor

4
Nyomtatás
Mezeskalacsos-kremilikor-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az intenzíven fűszeres mézeskalácsos krémlikőr hatalmas kedvenced lesz az ünnepi időszakban: gasztroajándéknak is beillik.

Ez a mézeskalácsos krémlikőr olyan, mintha folyékony mézeskalácsot fogyasztanál: kellemesen édes és fűszeres, melengető, és minden cseppjéből karácsonyi hangulat árad. A benne lévő alkohol már csak hab a tortán.

A krémlikőr vegán, így nem tartalmaz semmilyen tejterméket – tejszín helyett sűrű konzerves kókusztej kerül bele, amitől az ital szuper krémes és selymes lesz. Ugyanakkor így hosszabb ideig eláll, és egyszerre nagyobb adagot készíthetsz belőle az ünnepi időszakra. 

Mézeskalácsos krémlikőr

Mezeskalacsos-kremilikor

Hozzávalók 1 literhez

  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 100 ml juharszirup
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 200 ml szója- vagy más növényi ital
  • 3 rúd fahéj
  • 5 cm friss gyömbér felkarikázva
  • 10 szem szegfűszeg
  • 10 szem kardamom
  • 1 db szerecsendió
  • 1 csipet
  • 200 ml ír whisky
Recept idők

Elkészítés:

A whisky kivételével tegyünk minden hozzávalót egy kisebb lábasba, és kezdjük el forralni. Főzzük 5 percig, majd vegyük le a tűzről, és fedő alatt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Szűrjük le, öntsük turmixgépbe, adjuk hozzá a whisyt, és fél perc alatt dolgozzuk össze.

Öntsük üvegbe, és fogyasztás előtt legalább 3-4 órát (de a legjobb, ha egy egész éjszakát) hűtőben pihentessük, hogy az ízek összeérjenek.

Hűtőben 7-8 napig eláll.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon