
Krémes csirkesaláta croissant-ba töltve: laktató reggeli ráérős napokra
A klasszikus csirkesaláta egy könnyedén elkészíthető recept, amit ezúttal annyiban spékelünk meg, hogy nem sima salátástálban kínáljuk, hanem croissant-ba töltve.
A mini croissant frissen az igazi, de elkészítheted akár előre is: utóbbi esetben elég, ha csak picit átmelegíted a sütőben, és már kész is. Gyors, egyszerű, mégis különleges, ráadásul reggelinek és vendégvárónak is tökéletes!
Mi most egy friss és izgalmas, sós variáció receptjét mutatjuk, amelyben vajjal kenjük meg az omlós tésztát, és retekkel és rukkolával töltjük meg, hogy egy tökéletes és könnyű reggeli vagy uzsonna legyen belőle!
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A retket mossuk meg, majd karikázzuk fel vékonyra. A rukkolát öblítsük le, majd csepegtessük le egy papírtörlőre téve.
A leveles tésztát, típustól függően, hajtsuk vagy nyújtsuk ki vékonyra. Vágjunk ki belőle 8 háromszöget, ahogy a videóban is látható.
Egyesével tekerjük fel a háromszögeket, majd formázzuk kifli alakúra őket.
Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg mindet a tojással, majd hintsük meg szezámmaggal. Ízlés szerint egyéb magokkal is díszíthetjük a péksüteményeket (pl. mák).
Előmelegített sütőben, légkeverésen, kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára a croissant-okat.
Ha elkészültek, tegyük őket pár percre a rácsra hűlni.
Ezután vágjuk félbe, majd ízlés szerint kenjük meg őket vajjal, vagy akár hummusszal is, majd töltsük meg őket retekkel és rukkolával.
Természetesen húsos változatban is elkészíthetjük, amihez szinte bármilyen friss felvágottat felhasználhatunk.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu