Napindító mini croissant leveles tésztából: müzli helyett is tökéletes

mini-croissant
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a croissant-t, készítsd el a mini változatát, ami tökéletes lesz a reggeli müzli és gyümölcs mellé.

A mini croissant leveles tésztás változatának elkészítése ugyan picit pepecselős, de legalább ennyire szórakoztató is. A tésztát házilag is összeállíthatod, de boltban is megvásárolhatod készen, úgy még könnyebb dolgod lesz.

A parányi és szuper finom leveles tésztás croissant-ok tökéletes kiegészítői lesznek a reggelidnek pár szem eperrel és némi tejjel nyakon öntve.

Mini croissant

mini-croissant

Hozzávalók 2 adaghoz

A mini croissant-hoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db közepes tojás
  • 20 ml teljes tej

A díszítéshez:

  • 3 szem eper
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát tekerjük ki. Egy pizzavágó segítségével vágjuk hosszában ketté a tésztát, majd négy vízszintes vágással osszuk 8 egyenlő téglalapra.

Ezután mindegyik téglalapot vágjuk 5 függőleges oszlopra, és mindegyik oszlopot 2 háromszögre.

Az elkészült háromszög alakú formákat egyesével kezdjük el feltekerni a szélesebbik oldaluktól kezdve úgy, hogy a végére croissant-formákat kapjunk. 

Ez egyáltalán nem bonyolult művelet, csak kézügyesség kérdése.

Ezt követően a tojást és a tejet verjük fel egy kisebb tálban. 

Az elkészült croissant-okat mártsuk meg ebben a tojásos, tejes keverékben, majd szűrőkanál segítségével csepegtessük le róluk a felesleget, végül pedig tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe (a tepsi mérete kb. 20x30 cm). 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd süssük meg benne a mini sütiket kb. 15 perc alatt. 

Amint megsültek, kb. 10 percig pihentessük őket a tepsiben, majd már tálalhatjuk is.

Remekül passzolnak bogyós gyümölcsökhöz, eperhez, és persze tej mellé. 

Fotók forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük