Édes, mogyoróvajas krém – Még a legegyszerűbb muffint is feldobja

mogyoróvajas cukormáz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon kevés munkával varázsolhatod a legegyszerűbb süteményt is elegánssá ezzel a krémmel.

Ha szereted a muffint, akkor egy picit több munkával és egy pluszdíszítéssel elegáns cupcake-et készíthetsz belőle. A süteményre bármilyen krémet tehetsz, ha szereted a fanyar ízeket, akkor ezt a citromosat próbáld ki.

A tökéletes vajkrém készítése nem bonyolult, ha ezt a receptet követed, biztosan nem fogod elrontani. Az a lényeg, hogy attól, mert vajas, ne legyen nehéz, hanem szétolvadjon a szádban.

A mogyoróvaj kicsit izgalmasabb, mint a többi krém, hiszen egyszerre sós és édes, tele van jó zsírokkal, tápanyagokban, rostban és fehérjében is gazdag. Próbáld ki vajas krémnek elkészítve is. 

Mogyoróvajas krém

mogyoróvajas cukormáz recept ok

Hozzávalók 12 adaghoz

  • 170 gramm vaj
  • 450 gramm mogyoróvaj
  • 100 gramm porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vágjuk kockákra. Tegyük a vajat, a mogyoróvajat és a porcukrot egy tálba, és hagyjuk pihenni, amíg az alapanyagok szobahőmérsékletűek nem lesznek. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, majd lassú fokozaton verjük körülbelül 30 másodpercig, végül közepes fokozaton addig verjük, amíg levegős és kicsit világosabb nem lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük