![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Házi müzliszelet mogyoróvajjal és aszalványokkal: datolya édesíti
![müzli](https://kep.index.hu/1/0/3236/32366/323669/32366973_2481951_83859d2a5c5cdee2b1bd47844e6c6d20_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Gyors és egyszerű bögrés recept, ahol nem lehet belőle gond, ha picit több vagy kevesebb az egyik alapanyag.
Ez az egyszerű müzliszelet 5 hozzávalóból, sütés nélkül készül, ráadásul az is ránk van bízva, mivel dúsítjuk. Az aszalt gyümölcs lehet áfonya, mazsola - ha ezek mellett döntünk, nem is kell apróra darabolni őket -, sárgabarack, szilva és a többi. Ha szeretnénk, az aszalványok helyett/mellett magvak is kerülhetnek a müzlibe, legyen az apróra darabolt mandula, dió vagy mogyoró.
A müzliszeletet cukor helyett datolya és méz édesíti, de nemcsak ez a szerepük, hanem az is, hogy kötőanyagként működjenek. Mandulavaj vagy mogyoróvaj is kerül a granolába, plusz ízt és tökéletes textúrát ad a szeletnek.
Bögrés receptről van szó, ami egyeseknek a szíve csücske, míg mások ki nem állhatják, de higgyétek el, itt tényleg nem számít a bögre mérete, sem az, hogy 1 dekával több vagy kevesebb aszalvány kerül a müzlibe. A lényeg, hogy legyen elég kötőanyag és összeálljon a hűtőben a massza.
Müzliszelet
![müzli2](https://kep.index.hu/1/0/3236/32366/323669/32366987_006420321e6adcf8aeeab7eac9bb0652_wm.jpg)
Hozzávalók 10 darabhoz
- 1 bögre magozott datolya (kb. 175 gramm)
- 1.5 bögre zabpehely
- 1 bögre aszalt gyümölcs/magvak
- 0.25 bögre méz
- 0.25 bögre mogyoróvaj/mandulavaj
Elkészítés:
Készítsünk elő egy bögrét. Én mindig 2,5 decilitereset használok, de mivel mindent egy bögrével mérünk, mindegy, mekkora mellett döntünk.
A magozott datolyát daraboljuk össze, az aszalványokat, attól függően, milyen gyümölcs mellett döntöttünk, vágjuk apróra. Ha nagyobb magvakat szeretnénk használni, azokat is vágjuk össze.
Béleljünk ki egy 20x20 cm-es tepsit sütőpapírral.
A datolyát tegyük aprítógépbe, majd pürésítsük le.
A lepürésített datolyát, a zabpelyhet, a választott aszalványokat/magvakat tegyük egy tálba.
A mézet és a mogyoróvajat tegyük egy kis tálba, majd tegyük a mikróba 30 másodpercre. Keverjük el alaposan, majd öntsük a datolyás zabpehelyre. Vegyítsük alaposan össze, hogy a datolyás, mézes, mogyoróvajas massza mindenhol bevonja a zabpelyhet és az aszalváynokat.
Öntsük a masszát az előkészített tepsibe, egyengessük el benne, majd fedjük le alufóliával és tegyük a hűtőbe 30 percre. Ha lejárt a fél óra, vegyük ki, fordítsuk ki a tepsiből egy vágódeszkára, majd vágjuk össze szeletekre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!