
Egyszerű mogyoróvajas energiagolyó 5 hozzávalóból, zabpehellyel gyúrva

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Ha szereted a mogyoróvajat, készítsd el ezt az energiagolyót, garantáltan imádni fogod.
A sütés nélküli desszertek nemcsak a melegben jönnek jól, hanem akkor is, ha időszűkében vagy, de édességet szeretnél az asztalra tenni. Szerencsére széles a választék, azonban az energiagolyó örök kedvenc, nem elég, hogy kielégíti az édes íz iránti vágyad, még fel is tölt, mindezt egészségesen.
Ha szereted a kókuszgolyót, a hagyományos változatot is elkészítheted energiadúsabb formában, amely cukor helyett datolyától lesz édesebb. Ha a zabpelyhes sütiket kedveled, akkor készíts kekszet, amelyet fehér csokival és aszalt áfonyával tudsz még ütősebbé tenni.
Ebben az energiagolyóban a mogyoróvaj íze dominál, amelyhez nagyon jól illik a csoki. Az alapja zabpehely, amelytől rostdús lesz, a lenmagot viszont nyugodtan helyettesítheted chiamaggal.
Mogyoróvajas-zabpelyhes energiagolyó

Hozzávalók 15 darabhoz
- 220 gramm mogyoróvaj (krémes)
- 100 gramm étcsokoládé
- 130 gramm zabpehely
- 50 gramm lenmag
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
A csokit törjük össze kis darabokra. A hozzávalókat tegyük tálba, gyúrjuk össze. Ha száraz, nyugodtan tegyünk hozzá még mézet.
A masszát tegyük fél órára a hűtőbe.
Gyúrjunk belőle kis golyókat, tegyük egy tálcára és máris ehetjük.
Fotó: Getty Images