Édes morzsás pite gyümölcsökkel – Gyors süti, az elkészítésével nem lesz sok gond

morzsápitecover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Macera nélkül készül a gyümölcsös morzsás pite, amihez bármilyen bogyós gyümölcs remekül illik.

Nálunk az áfonya az egyik nagy kedvenc, így én mindig azt teszek a morzsás pitébe. Az a legjobb az így készült sütiben, hogy nem kell sokat bajlódnunk a tészta összeállításával, hiszen morzsás állagúnak kell lennie, az 1 darab tojás is épp csak azért kerül bele, hogy valamennyire összefogja az alapanyagokat. A tészta alsó felét belenyomkodjuk a formába, majd a töltelék következik, a maradék morzsát pedig gondosan rászórjuk az áfonyára, ügyelve arra, hogy mindenhol befedje azt.

A morzsás tésztába kerül egy kis fahéj is, amitől nagyon különleges lesz az íze, az áfonyát pedig citromlével és cukorral keverjük össze.

Fontos, hogy megvárjuk, míg kihűl a süti, ha nem vagyunk elég türelmesek, nem tudjuk majd szépen felszeletelni a pitét. Fagyival és tejszínhabbal érdemes kínálni az áfonyás morzsás süteményt.

Morzsás pite gyümölcsökkel

morzsáspitect

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

  • 3 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 bögre vaj
  • 1 darab tojás

Töltelék:

  • 4 bögre áfonya
  • 1 bögre cukor
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 bögre citrom
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét.

A töltelékkel kezdünk: a cukrot a kukoricakeményítővel és az 1 darab citrom levével összekeverjük, majd belekeverjük az áfonyát és félretesszük, míg a tésztát összeállítjuk.

Tészta:

A lisztet tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, sütőport, fahéjat, alaposan összekeverjük, majd fogjuk a szobahőmérsékletű vajat és belemorzsoljuk, végül a tojást is hozzádolgozzuk, de épp csak annyira, hogy a tészta összeálljon. Ezután fogunk egy tepsit, a liszt felét belekanalazzuk, szépen eloszlatjuk, egy bögre segítségével vagy a kezünkkel a forma aljára nyomkodjuk. Fogjuk az áfonyát és a tészta tetején eligazgatjuk, majd a maradék morzsás tésztát rászórjuk a gyümölcsre. 190 fokos tepsibe toljuk és 40-50 percig sütjük, amíg aranybarna színt kap. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük