Mustáros pácban pirult csirkemell: kezdőknek is sikerülni fog
A pirult csirkemell egy éjszakát pihen a mustáros pácban, ettől lesz finom puha és ízletes. Nem nehéz elkészíteni, ezért hétköznap vacsorára is bevállalhatod.
A csirkemell néhány hozzávalóból álló pácban pihen, amelyben a mustár az úr. A páctól a hús pikáns ízt kap: egyszerű, mégis ízletes étek, amely mellé bármilyen köret remekül illik.
Így még finomabb lesz
Ha szeretnéd, izgalmasabbá teheted a húst, ha tükörtojással koronázod meg, vagy reszelt sajtot sütsz rá. Ezektől a pluszoktól sokkal gusztusosabb és ízletesebb lesz.
Mustáros pácban pirult csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 0.5 darab citrom facsart leve
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel tetszés szerint, ha szükségesnek érezzük, akkor kicsit klopfoljuk ki.
A pác hozzávalóit keverjük össze: mustár, olaj, só, bors, Cayenne, citromlé. Ezután az előkészített hússzeleteket forgassuk a pácba, majd fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap egy serpenyőben melegítsünk egy kevés olajat, majd a hússzeleteket oldalanként süssük 5-6 percig, míg szép színt kapnak. (A sütési idő a hús vastagságától is függ.)
-
2024-05-01 08:32:01
-
2024-04-27 08:36:02
-
2024-04-25 07:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!