Szaftos és pikáns sertésszelet: mustáros pác teszi izgalmassá
A szép pirosra sült hús szétolvad a szájban, annyira puha, köszönhetően a mustáros pácnak, melyben egy éjszakát is állhatnak a szeletek.
A pikáns ízvilágú sertésszelet serpenyőben sül készre, mielőtt azonban pirítani kezdenéd a húst, mustáros pácban pihen néhány órát. Minél tovább áll ebben, annál ízletesebb és puhább lesz a hús.
Így is sütheted!
A hús serpenyőben készül, de sütőbe tolva is ki lehet próbálni. Ha így tennél, ne klopfold ki, legyenek vastagabbak a szeletek, majd 180 fokosra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd készre. Félidőnél pedig fordítsd meg a húst. Az elkészült finomságot krumplis körettel érdemes kínálni.
Szaftos és pikáns sertésszelet
Hozzávalók 6 szelethez
- 6 szelet sertéskaraj vagy -tarja
- 3 evőkanál mustár
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 8 evőkanál olaj
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, ha szeretnénk (ne legyen túl vékony).
Egy tálba mérjük ki a mustárt, és keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymát, mézet, kakukkfüvet, fűszerpaprikát és az olajat. Ebbe a pácba tegyük bele a hússzeleteket, forgassuk át, majd fedjük le és tegyük hűtőbe néhány órára. (Egy éjszakát is állhatnak a szeletek a pácban.)
A pihentetés után a húst forró serpenyőben süssük szép pirosra mindkét oldalán (sütési idő oldalanként 6-8 perc).
-
2024-04-13 07:52:01
-
2024-04-11 06:32:01
-
2024-04-09 08:52:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!