Szaftos és pikáns sertésszelet: mustáros pác teszi izgalmassá

Szaftos és pikáns sertésszelet cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szép pirosra sült hús szétolvad a szájban, annyira puha, köszönhetően a mustáros pácnak, melyben egy éjszakát is állhatnak a szeletek.

A pikáns ízvilágú sertésszelet serpenyőben sül készre, mielőtt azonban pirítani kezdenéd a húst, mustáros pácban pihen néhány órát. Minél tovább áll ebben, annál ízletesebb és puhább lesz a hús.

Így is sütheted!

A hús serpenyőben készül, de sütőbe tolva is ki lehet próbálni. Ha így tennél, ne klopfold ki, legyenek vastagabbak a szeletek, majd 180 fokosra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd készre. Félidőnél pedig fordítsd meg a húst. Az elkészült finomságot krumplis körettel érdemes kínálni.

Szaftos és pikáns sertésszelet

Szaftos és pikáns sertésszelet ct

Hozzávalók 6 szelethez

  • 6 szelet sertéskaraj vagy -tarja
  • 3 evőkanál mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 8 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, ha szeretnénk (ne legyen túl vékony).

Egy tálba mérjük ki a mustárt, és keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymát, mézet, kakukkfüvet, fűszerpaprikát és az olajat. Ebbe a pácba tegyük bele a hússzeleteket, forgassuk át, majd fedjük le és tegyük hűtőbe néhány órára. (Egy éjszakát is állhatnak a szeletek a pácban.)

A pihentetés után a húst forró serpenyőben süssük szép pirosra mindkét oldalán (sütési idő oldalanként 6-8 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük