Citromos-petrezselymes csicserisaláta: friss, lédús zöldségekkel keverd
Laktató, frissítő, tele van minden jóval ez a saláta, amely akár könnyed vacsoraként is helytáll.
Ha valami friss, de tartalmas salátareceptet keresel, ez a csicseriborsós a tökéletes választás, fehérjében és rostban gazdag, így garantáltan eltelít. A hüvelyes mellé lédús, édes paradicsom és uborka kerül, a petrezselyem és a citromlé pedig frissebbé teszik az összhatást.
Mivel konzerves csicserit használunk, gyorsan és egyszerűen összedobható ez a recept, de ha picit több időd van, érdemes szárazból készíteni, úgy még finomabb lesz. A kész salátát kínáld sült húsok mellé, de grillezéshez is tökéletes lesz!
Citromos csicserisaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g csicseriborsó (konzerv)
- 1 kisebb db kígyóuborka
- 2 nagyobb db paradicsom
- 1 kis fej lila hagyma
- 3 ek friss petrezselyem
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A csicseriborsóról öntsük le a levet, öblítsük át, csöpögtessük le.
Az uborkát mossuk meg, vágjuk hosszában félbe, majd szeletekre. A paradicsomot öblítsük át, vágjuk kockákra. A lila hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra a petrezselyemmel együtt.
Az előkészített zöldségeket és zöldfűszert keverjük össze egy nagy tálban.
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le, keverjük össze az olívaolajjal, citromlével és a fűszerekkel.
Öntsük a dresszinget a salátára, forgassuk egybe, kóstoljuk meg, sózzuk. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, mielőtt kínálnánk.
-
2024-05-06 08:52:01
-
2024-05-04 09:28:01
-
2024-05-02 10:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!