Citromos-petrezselymes csicserisaláta: friss, lédús zöldségekkel keverd

csicseri-salata
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Laktató, frissítő, tele van minden jóval ez a saláta, amely akár könnyed vacsoraként is helytáll.

Ha valami friss, de tartalmas salátareceptet keresel, ez a csicseriborsós a tökéletes választás, fehérjében és rostban gazdag, így garantáltan eltelít. A hüvelyes mellé lédús, édes paradicsom és uborka kerül, a petrezselyem és a citromlé pedig frissebbé teszik az összhatást.

Mivel konzerves csicserit használunk, gyorsan és egyszerűen összedobható ez a recept, de ha picit több időd van, érdemes szárazból készíteni, úgy még finomabb lesz. A kész salátát kínáld sült húsok mellé, de grillezéshez is tökéletes lesz!

Citromos csicserisaláta

csicseri-salata2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g csicseriborsó (konzerv)
  • 1 kisebb db kígyóuborka
  • 2 nagyobb db paradicsom
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 3 ek friss petrezselyem
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsóról öntsük le a levet, öblítsük át, csöpögtessük le. 

Az uborkát mossuk meg, vágjuk hosszában félbe, majd szeletekre. A paradicsomot öblítsük át, vágjuk kockákra. A lila hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra a petrezselyemmel együtt.

Az előkészített zöldségeket és zöldfűszert keverjük össze egy nagy tálban.

A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le, keverjük össze az olívaolajjal, citromlével és a fűszerekkel.

Öntsük a dresszinget a salátára, forgassuk egybe, kóstoljuk meg, sózzuk. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, mielőtt kínálnánk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük