Villámgyors virslis tekercs leveles tésztából: mustárral még finomabb

7
Nyomtatás
mustaros-virslis-tekercs
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha nincs sok időd a konyhában álldogálni, és mindjárt betoppannak a vendégek, a virslis tekercs a lehető legjobb választás!

Ha szilveszter, akkor virsli: a leveles tésztás tekercs nem hiányozhat az asztalról, szuper vendégváró, ráadásul pillanatok alatt, nagyon egyszerűen készül. Kezdők is bátran összedobhatják, minimális vele a munka, és kész, bolti tésztából elronthatatlan. 

Az alábbi receptbe vittünk egy kis csavart, ugyanis mustárral is megkentük a tésztát, a tetejére pedig szezámmag került, de bátran alakítsd a tekercset ízlésed szerint: használhatsz akár ketchupot vagy majonézt is, a tetejére pedig köménymagot vagy sajtot is szórhatsz.

Így még gyorsabb

Ha ennyi időt sem szánnál a tekercsekre, a tésztát ne csíkokra, hanem nagyobb négyzetekre vágd, tedd a közepükbe a virsliket, majd hajtogasd rájuk a négyzet két oldalát, bugyoláld be. 

Mustáros virslis tekercs

mustaros-virslis-tekercs2

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 60 g mustár
  • 8 db virsli
  • 1 db tojás
  • 2 ek. szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A leveles tésztát terítsük ki, majd kenjük meg a mustárral. Vágjuk kb. 1 centi vastag csíkokra.

A tojást verjük fel.

A virsliket felezzük el, majd mindegyiket tekerjük körbe a tésztacsíkokkal úgy, hogy a mustáros fele legyen belül. Ha szükséges, a tojással rögzítsük a csíkok két végét. 

Tegyük a betekert virsliket a tepsire, kenjük le a tetejüket tojással, majd szórjuk meg a szezámmaggal.

Toljuk a sütőbe 15-18 percre, míg aranybarna nem lesz a külsejük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon