A legjobb dupla csokis keksz: csokirajongóknak kötelező

15
Nyomtatás
Dupla-csokis-keksz-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a keksz hamar a kedvenc csokis nassolnivalód lesz, hiszen egyszerre minden csokoládé utáni sóvárgásodat kielégíti.

Ez a csokis keksz az egyik legjobb dolog, ami a csokoládéval történhet, hiszen gyors és könnyű, ropogós, a belseje mégis kellemesen puha, és ami a legfontosabb: nagyon-nagyon csokis. A kakaó mellé ugyanis a tésztába sok csokichips is kerül, így minden falatra jut egy krémesre sült csokidarabka.

Ha nem tudsz csokichipset beszerezni, akkor nyugodtan használj helyette durvára drabolt étcsokit. Igaz, sütés során a darabok nem tartják meg olyan szépen a formájukat, mint a cseppek, de a keksz így is ugyanolyan finom lesz. A süti vegán, így sem tejterméket, sem pedig tojást nem tartalmaz.

Nagyon csokis keksz

Dupla-csokis-keksz

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 100 g szobahőmérsékletű növényi vajalternatíva
  • 100 g barna cukor
  • 100 g fehér cukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 120 g finomliszt
  • 50 g magas kakaóvaj-tartalmú kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 csipet
  • 1 ek. szója- vagy más növényi ital
  • 200 g étcsokichips vagy étcsoki durvára darabolva
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük egy közepes tálba a puha vajalternatívát, a kétféle cukrot és a vaníliakivonatot, és kézi mixerrel habosítsuk ki. 

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd adjuk a felhabosított vajhoz, és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a szójaitalt is (ha szükséges, akkor mehet még 1-2 evőkanálnyi), végül pedig mehet bele a csokichips: egy ragacsos és sűrű tésztát kell kapjunk, amelyből könnyen tudunk gombócokat formázni.

Formázzunk 20 közepes gombócot, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és tenyérrel kissé lapítsuk ki őket. Ha ki szeretnénk díszíteni, akkor a korongok tetejére nyomkodjunk néhány darab csokichipset.

Tegyük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük meg. Akkor van készen, ha a kekeszek szélei már ropogósak, de tapintásra középen még puhák – ez normális, kihűlés után mindenhol ropogósak lesznek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon