Tegyük egy közepes tálba a puha vajalternatívát, a kétféle cukrot és a vaníliakivonatot, és kézi mixerrel habosítsuk ki.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd adjuk a felhabosított vajhoz, és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a szójaitalt is (ha szükséges, akkor mehet még 1-2 evőkanálnyi), végül pedig mehet bele a csokichips: egy ragacsos és sűrű tésztát kell kapjunk, amelyből könnyen tudunk gombócokat formázni.
Formázzunk 20 közepes gombócot, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és tenyérrel kissé lapítsuk ki őket. Ha ki szeretnénk díszíteni, akkor a korongok tetejére nyomkodjunk néhány darab csokichipset.
Tegyük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük meg. Akkor van készen, ha a kekeszek szélei már ropogósak, de tapintásra középen még puhák – ez normális, kihűlés után mindenhol ropogósak lesznek.