Mennyei csokis desszertek minden alkalomra: 8 receptet mutatunk
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Számomra az ünnepi hangulat két meghatározó illata a fahéjhoz és a csokihoz köthető. Most az utóbbiból készült mennyei süteményekből és desszertekből hoztam egy válogatást.
Csokiból sosem elég! Előnye, hogy nehéz vele melléfogni, mivel a legtöbben szeretik, így a belőle készült desszerteknek is garantált sikere lesz.
Csokitorta
A csokitorta a vérbeli csokirajongók desszertje, az ünnepi időszak kihagyhatatlan ínyencsége. Nagyon-nagyon csokis, és utána garantáltan nem fogsz egy ideig édeset kívánni. Az elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és kicsik-nagyok imádni fogják.
Csokis-sós karamellás tart
Ha az egyszerűbb, gyorsabban készülő tortákat kedveled, akkor a tart a neked való desszert. Ebben ráadásul a csokiréteg mellett sós karamell is helyet kap, az elkészítést pedig gyorsítja, hogy nem piskóta az alapja, hanem egy pitetésztára hasonlító, kekszszerű tészta.
Csokimousse
Ha csak perceid vannak a desszertkészítésre, akkor próbáld ki ezt a habkönnyű csokimousse-t, amely ráadásul francia recept szerint készül. Mindössze néhány egyszerű alapanyagra van hozzá szükséged, és persze kiváló minőségű étcsokira. Ha pedig ugyanezt az ízt teljesen növényi alapanyagokból szeretnéd elérni, akkor ez lesz a te recepted.
Caprese
A tradicionális nápolyi sütemény, a caprese búzaliszt nélkül, mandulával készül, így gluténérzékenyként sem kell lemondanod a mennyei csokoládés desszertekről. Méltán kapott helyet az ünnepi válogatásunkban, mert bár végtelenül egyszerűen készül, nagyon tartalmas, és melengető csokis illatával minden alkalmat képes ünnepivé varázsolni.
Retró kókuszkocka
A kókuszkocka annyira univerzális sütemény, hogy hétköznapra is összedobható, de ünnepi alkalmakon is megállja a helyét. Készítheted a klasszikus módszer szerint, csak csokimázba forgatva, de feldobhatod kávéval is, ahogy a receptben is szerepel.
Csokoládés-rumos kuglóf
Az ünnepek újabb kihagyhatatlan süteménye a kuglóf, amely végtelen számú variációban és ízesítéssel elkészíthető. Mivel kevert tésztáról van szó, kevés munkával tehetsz mutatós desszertet a vendégek elé. A csokoládés-rumos verzió tetejére csokimáz kerül, ha pedig még érdekesebbé tennéd, akkor durvára vágott diót, mogyorót vagy pisztáciát szórj rá.
Csupa csoki rumos piskótatekercs
A piskótatekercs az ünnepek és a családi összejövetelek gyakori résztvevője, és a kuglófhoz hasonlóan rengeteg módon variálható. Ebben a fajtában a kakaós piskótába rumos csokikrém kerül, és ha kezdőként fognál neki, akkor a receptben hasznos tippeket is találsz a piskóta könnyebb feltekeréséhez.
Csokis babka
Bár ez a receptünk húsvétkor jelent meg, így karácsonyra készülve is nagy hasznát veheted. A csokis babka ugyanis teljes mértékben beillik a téli hangulatba, és vele egy újragondolt, izgalmas kalács kerülhet az ünnepi asztalra.
Fotók: Getty Images