Puha, omlós narancskenyér - Szaftos, illatos és gyorsan elkészül

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyorsan elkészül, szaftos, omlós - a tökéletes narancskenyérrel nem lehet mellélőni. Narancshéj és narancslé is kerül bele, hogy egészen biztosan kiérződjön a édes, picit savanykás aromája.

Nincs szükség mérlegre, minden hozzávalót ki tudunk mérni egy bögre és egy kanál segítségével. Ráadásul ugyanúgy, mintha muffint készítenénk, csak összekeverjük külön a száraz, külön a folyékony hozzávalókat, egybevegyítjük őket, és készen is vagyunk. 

Vaj nélkül készül ez a recept, a zsiradékot olajjal pótoljuk. Az olajtól lesz a tészta picit ragacsos, kevésbé fog kiszáradni, mégis omlós marad. Ha pedig biztosra szeretnénk menni, akkor a sütés végén még öntsük nyakon a kész süteményt egy adag narancslével, garantáltan szaftos lesz a végeredmény. 

Ha szeretnénk - vagy van rá igény a családban -, csempészhetünk a tésztába egy kis kakaót, csokidarabokat, aszalt gyümölcsöket, nem lehet vele elrontani az alapreceptet. Bár megmondom őszintén, szerintem ez a narancskenyér önmagában is tökéletes.

Narancskenyér

narancskenyérrecept

Hozzávalók 15 adaghoz:

  • 1.5 bögre cukor (300 g)
  • 4 darab tojás
  • 1 bögre olaj (repce, napraforgó)
  • 2 darab narancs
  • 2.5 bögre liszt (350 g)
  • 1 bögre narancslé
  • 2.5 teáskanál sütőpor
  • 0.5 bögre narancslé
  • 2 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzuk ki a kenyérsütő formát és szórjuk be kristálycukorral.

2. A cukrot, a tojást, egy bögre narancslevet, a két narancs lereszelt héjat és az olajat robotgéppel dolgozzuk össze.

3. Keverjük ki egy másik tálban a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a tojásos-narancsos keverékhez.

4. Öntsük a tésztát az előkészített formába, süssük 40 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

5. Ha elkészült a sütemény, vegyük ki a sütőből, öntsük nyakon a fél bögre narancslével, majd szórjuk meg porcukorral. Most van teljesen kész a narancskenyér, jó étvágyat kívánunk hozzá!

Fotó: Shutterstock 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük