Selymes, főzött narancskrém: egy sima pirítóst is megkoronáz

Nyomtatás
narancskrém2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gyorsan, egyszerűen készül az egyszerre édes és fanyar kence, mindenféle péksütit feldob, de magában is kanalazhatod.

Ha szereted a klasszikus citromkrémet, avagy a lemon curdöt, akkor a narancsos változatot is imádni fogod, a gyümölcsből készült finomság színt hoz a szürke téli napokba.

Az elkészítése nagyon egyszerű, de fontos, hogy biogyümölccsel dolgozz, hiszen a héjára is szükséged lesz. A curdöt tojás sűríti és krémesíti: hogy ne csapódjon ki, folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon főzd a hozzávalókat.

A kész narancskrém a hűtőben 2 hétig eláll: kanalazhatod önmagában, kenheted palacsintára, piskótára, de egy sima pirítóst is feldob.

Narancskrém

narancskrém

Hozzávalók 5 decihez

  • 4 darab bionarancs héja
  • 300 g cukor
  • 1 csipet
  • 120 ml narancslé
  • 120 g vaj (puha)
  • 5 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A narancsokat mossuk meg, reszeljük le a héjukat. Vigyázzunk, hogy minél kevesebb fehér, kesernyés részt reszeljünk le. 

A héjat keverjük össze a cukorral és egy csipet sóval. 

Tegyük a narancsos cukrot, a narancslevet, a vajat és a tojássárgáját egy kis lábasba. Kezdjük el alacsony lángon melegíteni. Ahogy a vaj elkezd olvadni, kezdjük el keverni, míg el nem vegyülnek a hozzávalók. Folyamatos kevergetés mellett melegítsük forrásig a keveréket, majd vegyük a legkisebbre a lángot. Folyamatos kevergetés mellett még 6-8 percig főzzük, míg besűrűsödik, befogja egy kanál hátulját. Ahogy hűl, még sűrűsödni fog.

Ha szükséges, átszűrhetjük szitán. Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni, majd tegyük a hűtőbe minimum 4 órára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon