Légies narancsos csokoládéhab: mennyei francia desszert
Ha egy igazán csokis desszertre vágysz, mi megtaláltuk neked a tökéletes receptet!
Nagyon mutatós, isteni finom és egyszerűen készül? Ez a sütemény mindhárom szempontnak megfelel: sima kevert tésztája van, így kezdők is bátran elkészíthetik, a márványos minta miatt nagyon látványos, és a narancsos-csokis ízesítésnek köszönhetően mennyei lesz.
Hogy igazán gyümölcsös legyen, a reszelt narancshéj mellett narancslé is gazdagítja a tésztát, kakaóból pedig érdemes jó minőségű hollandit használni.
Ha még tovább fokoznád az élvezeteket, citrommázat is készíthetsz a tetejére, de akár ezt a gránátalmásat is kipróbálhatod, ezzel igazán lenyűgöző lesz a végeredmény.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 22x12x6 centis kenyérsütő formát béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy az túllógjon a szélein.
A kakaóport, 100 gramm cukrot és a forró vizet keverjük össze egy tálban.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Egy harmadik tálban keverjük habosra a maradék cukrot a tojásokkal. Ekkor adjuk hozzá az olívaolajat és a vaníliakivonatot, és keverjük egyneműre.
A lisztes keveréket több részletben adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és közben öntsük hozzá a narancslevet is. Keverjük csomómentesre a tésztát.
A tészta felét kanalazzuk át a kakaós tálba, keverjük vele össze. A tészta másik felébe keverjük bele a narancshéjat.
A narancsos tészta felét öntsük a formába, majd kanalazzunk bele a kakaós masszából. Erre öntsük rá a narancsos másik felét, majd a maradék kakaóssal zárjuk. Egy villa vagy fogpiszkáló segítségével keverjük össze a kétféle tésztát, hogy szép márványos legyen.
Toljuk a sütőbe 50-60 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon barnulna, fedjük le a tetejét alufóliával, úgy süssük tovább.
Hagyjuk pár percig hűlni a formában, mielőtt kifordítanánk belőle.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu