Narancsos-csokis márványos sütemény: nagyon omlós a tésztája

3
Nyomtatás
marvanyos-suti2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egyszerű kevert tésztája van, mégis nagyon mutatós a márványos sütemény, az ízeiről nem is beszélve.

Nagyon mutatós, isteni finom és egyszerűen készül? Ez a sütemény mindhárom szempontnak megfelel: sima kevert tésztája van, így kezdők is bátran elkészíthetik, a márványos minta miatt nagyon látványos, és a narancsos-csokis ízesítésnek köszönhetően mennyei lesz.

Hogy igazán gyümölcsös legyen, a reszelt narancshéj mellett narancslé is gazdagítja a tésztát, kakaóból pedig érdemes jó minőségű hollandit használni. 

Ha még tovább fokoznád az élvezeteket, citrommázat is készíthetsz a tetejére, de akár ezt a gránátalmásat is kipróbálhatod, ezzel igazán lenyűgöző lesz a végeredmény.  

Narancsos-csokis márványos süti

marvanyos-suti

Hozzávalók 10 szelethez

  • 260 g búzaliszt
  • 250 g kristálycukor
  • 60 g kakaópor
  • 60 ml forró víz
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 3 db tojás
  • 180 ml olívaolaj
  • 180 ml narancslé
  • 2 ek. reszelt narancshéj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 22x12x6 centis kenyérsütő formát béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy az túllógjon a szélein.

A kakaóport, 100 gramm cukrot és a forró vizet keverjük össze egy tálban.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

Egy harmadik tálban keverjük habosra a maradék cukrot a tojásokkal. Ekkor adjuk hozzá az olívaolajat és a vaníliakivonatot, és keverjük egyneműre.

A lisztes keveréket több részletben adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és közben öntsük hozzá a narancslevet is. Keverjük csomómentesre a tésztát.

A tészta felét kanalazzuk át a kakaós tálba, keverjük vele össze. A tészta másik felébe keverjük bele a narancshéjat. 

A narancsos tészta felét öntsük a formába, majd kanalazzunk bele a kakaós masszából. Erre öntsük rá a narancsos másik felét, majd a maradék kakaóssal zárjuk. Egy villa vagy fogpiszkáló segítségével keverjük össze a kétféle tésztát, hogy szép márványos legyen.

Toljuk a sütőbe 50-60 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon barnulna, fedjük le a tetejét alufóliával, úgy süssük tovább.

Hagyjuk pár percig hűlni a formában, mielőtt kifordítanánk belőle.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon