Krémes citromos tiramisu: tojás nélkül, habtejszínnel készül
Nagyon könnyű és friss ez a desszert, ráadásul gyerekjáték az összeállítása, csak győzd kivárni, míg összeáll a hűtőben.
Nagyon puha és könnyed ez a joghurtos sütemény, ráadásul a narancsnak köszönhetően önmagában is isteni desszert. Egyszerű kevert tésztája van, úgyhogy kezdők is bátran elkészíthetik, ráadásul tojásmentes, így a tojásallergiától szenvedők is összedobhatják.
Mivel nincs benne tojáshab, a tészta a sütőportól lesz légies, a joghurttól puha, az olajtól pedig szaftos, napok múlva sem szárad ki. Hogy ne legyen unalmas, narancshéj, narancslé és vaníliakivonat ízesíti, de a kész sütit érdemes tejszínhabbal is megkoronázni, úgy egészen fenséges lesz.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk ki egy 20-22 centis tortaforma oldalát, az alját béleljük ki sütőpapírral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval.
Egy másik tálban keverjük össze az olajat, a joghurtot és a cukrot, majd adjuk hozzá a narancs reszelt héját, 2 ek. narancslevet és a vaníliakivonatot.
Forgassuk egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, akkor jó, ha csomómentes a tészta.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd 25-30 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu