Krémes citromos tiramisu: tojás nélkül, habtejszínnel készül

citromostiramisu
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon könnyű és friss ez a desszert, ráadásul gyerekjáték az összeállítása, csak győzd kivárni, míg összeáll a hűtőben.

Ha szereted a citromos süteményeket, mindenképp készítsd el ezt a tiramisut - igaz, a hagyományos recepttől több ponton is eltér, hiszen se kávé, se kakaó nem kerül bele, mégis isteni finom lesz a végeredmény. 

A babapiskótát kávé helyett házi limonádéba kell mártani, de a krémben is megjelenik a citrom friss, fanyar íze. Tojás nem kerül ebbe a változatba, úgyhogy sokáig eláll, nem kell tartani tőle - bár egyébként a klasszikustól sem érdemes. 

Ha szeretnéd, citromlikőrrel is megbolondíhatod a tiramisut - a limonádéba keverd bele -, itt találsz egy szuper limoncello-receptet, ha azt is elkészítenéd házilag.

Citromos tiramisu

citromostiramisu2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 200 gramm cukor
  • 450 gramm mascarpone
  • 500 milliliter habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 darab biocitrom
  • 400 gramm babapiskóta
  • 600 milliliter limonádé
Recept idők

Elkészítés:

A mascarponét keverjük habosra a cukorral robotgép segítségével. 

Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt. Forgassuk bele a habot a mascarponés krémbe. Keverjük bele a vaníliakivonatot és a 3 citrom reszelt héját is.

A citromok levéből készítsünk vízzel és cukorral limonádét. Itt találunk hozzá egy alapreceptet. Öntsük a limonádét egy szélesebb tálba.

Készítsünk elő egy 20-25 centi átmérőjű jénait. 

A babapiskótákat egyesével mártsuk a limonádéba, pár másodperc alatt megszívják magukat a folyadékkal, majd helyezzük őket szépen sorban a jénai aljába. 

Mikor megtelt a jénai alja a babapiskótával, kanalazzuk rá a krém felét, majd ismét egy sor beáztatott piskóta és krém következzen. 

Tegyük a citromos tiramisut minimum 4 órára, de akár egy egész éjszakára a hűtőbe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük