Mennyei, ropogós bőrű narancsos kacsa: fényes máz borítja az omlós húst
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A fenséges sült egész kacsából is készülhet, de csak a combját is pirosra sütheted.
A kacsasültben az a jó, hogy a legszerényebb fűszerezéssel készítve is mennyei, de bátran dolgozhatsz merészebb ízekkel is.
Akár előző este bepácolhatod a húst, másnap pedig csak a sütőbe kell tolni. Érdemes egész kacsát venni, minden része szaftos és isteni finom, de csak a combját is használhatod. Hogy minél omlósabb és ízletesebb legyen, a húst alacsony hőfokon kezdd el sütni, majd a végén emeld meg a hőt, csorgass mézet a húsra és tedd vissza még egy kicsit, úgy szép színt kap a kacsa bőre.
Narancsos kacsasült
Hozzávalók 4 személyre
Pác:
- 2 evőkanál vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 deciliter fehérbor
- 5 darab narancs
Hús:
- 8 darab kacsacomb
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
Pác:
A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát, dinszteljük, majd 3-4 perc után a zúzott fokhagymát is adjuk hozzá. 3 perc után öntsük fel a fehérborral és a narancs facsart levével, főzzük össze.
A megtisztított kacsacombot fűszerezzük sóval és borssal, majd helyezzük magas falú tepsibe. Öntsük rá a pácot, a tepsit fedjük le alufóliával, utána toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, 2 órán át süssük. A 2 óra sütési idő után vegyük le a tepsiről az alufóliát, a combra csorgassuk rá a mézet, majd toljuk vissza és 180 fokon süssük tovább 20-30 percig, amíg szép pirosra sül a kacsa.
Fotó: Getty Images