Tartalmas, tejfölös sörleves úgy, ahogy a németek szeretik
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az izgalmas leves nem csak a fő hozzávalótól, a sörtől lesz különleges, tejföllel készül.
A németek kedvenc levese sörből készül, de nem csak a sör teszi különlegessé, a fűszerek is hozzájárulnak a nem mindennapi ízélményhez. A leggyakrabban cukorral és citrommal ízesítik, de lehet még használni vaníliát, szegfűborsot vagy szerecsendiót is.
Ha te is elkészítenéd, arra kell nagyon figyelned, hogy csak egyszer szabad egybeforralni, vagyis, miután összefőzöd a tejföllel vagy tejjel a sört, utána alacsony láng felett keverd bele a többi hozzávalót, ne forrald fel többször.
A sörlevest a leggyakrabban kenyérkockákkal kínálják, de népszerű még mazsolával egybekeverve is. Ha pedig zöldségeket szeretnél a levesbe csempészni, akkor vágd vékonyra őket, majd pirítsd át olajon, úgy keverd a levesbe.
Német sörleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 liter sör
- 0.5 liter tejföl
- 3 egész tojás
- 2 evőkanál liszt
- 12 dekagramm vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 darab citrom reszelt héja
Elkészítés:
A sört a tejföllel keverjük egybe és forraljuk fel (tejföl helyett tejet is használhatsz). Amikor felforrt, keverjük bele a felvert tojást és a lisztet, utána a vajat, cukrot, a citrom reszelt héját. 1-2 perc után el is készült a sörleves, amit kenyérkockákkal megszórva érdemes kínálni, de pirított zöldségeket is lehet a levesbe forgatni.
Fotó: Getty Images