
Tartalmas, tejfölös sörleves úgy, ahogy a németek szeretik

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
Az izgalmas leves nem csak a fő hozzávalótól, a sörtől lesz különleges, tejföllel készül.
A németek kedvenc levese sörből készül, de nem csak a sör teszi különlegessé, a fűszerek is hozzájárulnak a nem mindennapi ízélményhez. A leggyakrabban cukorral és citrommal ízesítik, de lehet még használni vaníliát, szegfűborsot vagy szerecsendiót is.
Ha te is elkészítenéd, arra kell nagyon figyelned, hogy csak egyszer szabad egybeforralni, vagyis, miután összefőzöd a tejföllel vagy tejjel a sört, utána alacsony láng felett keverd bele a többi hozzávalót, ne forrald fel többször.
A sörlevest a leggyakrabban kenyérkockákkal kínálják, de népszerű még mazsolával egybekeverve is. Ha pedig zöldségeket szeretnél a levesbe csempészni, akkor vágd vékonyra őket, majd pirítsd át olajon, úgy keverd a levesbe.
Német sörleves

Hozzávalók 4 személyre
- 2 liter sör
- 0.5 liter tejföl
- 3 egész tojás
- 2 evőkanál liszt
- 12 dekagramm vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 darab citrom reszelt héja
Elkészítés:
A sört a tejföllel keverjük egybe és forraljuk fel (tejföl helyett tejet is használhatsz). Amikor felforrt, keverjük bele a felvert tojást és a lisztet, utána a vajat, cukrot, a citrom reszelt héját. 1-2 perc után el is készült a sörleves, amit kenyérkockákkal megszórva érdemes kínálni, de pirított zöldségeket is lehet a levesbe forgatni.
Fotó: Getty Images