![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
A nyár legegészségesebb gyümölcsei: ezekben van a legtöbb vitamin
Használd ki a nyári gazdag gyümölcsszezont, és tankolj fel vitaminokból és ásványi anyagokból: ezek a gyümölcsök nemcsak finomak, de nagyon egészségesek is!
A nyári gazdag gyümölcsszezont bűn nem kihasználni: a bogyós gyümölcsök, dinnyék és barackok nemcsak finomak, de a téli vitaminhiányos hónapok után sok tápanyagot is biztosítanak.
Ahhoz, hogy ezeket a vitaminokat a szervezetünk a legnagyobb mennyiségben hasznosítani tudja, fontos frissen fogyasztani a gyümölcsöket. Ennek pedig a legjobb módja egy nagy adag gyümölcssaláta, amelyet tízóraiként, desszertként vagy tévézés közbeni nasiként is fogyaszthatsz. Az extra csavarhoz pedig készíts hozzá egy üde citrusos öntetet.
Először az öntetet készítjük el: ehhez tegyünk minden hozzávalót egy kisebb edénybe, és közepes hőfokon, 15 perc alatt főzzük őket szirupossá. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsöket tegyük nagyobb tálba, locsoljuk meg a citrusos öntettel, és óvatosan forgassuk össze. Tegyük kis tálkákba, és azonnal fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors