
Így építsd fel a legfinomabb nyári gyümölcssalátát
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pár perces, krémes tiramisugolyó: 4 hozzávalóból készül
Ropogós

Egyszerű, álompuha amerikai palacsinta: alig kell hozzá valami

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket

Roppanós, kapros reteksaláta: a citromos dresszing a lelke
Valamilyen rejtélyes oknál fogva csak télen szoktunk gyümölcssalátát készíteni, éppen akkor van a szezonja, mikor a legfinomabb gyümölcsöknek nincs, pedig ezt a műfajt nyáron érdemes igazán űzni.
Nem szeretem az olyan gyümölcssalátákat, amikbe minden belekerül, ami kéznél van, elég a kevesebb alapanyag, de az átgondolt koncepció sem árt - legyenek hasonló és különböző elemek is benne, de ne túl sokan.
A két gyümölcs találkozásából egy új, izgalmas íz születik
A kedvenc nyári kombinációnkat nem nagyon lehet felülmúlni és éppen ilyenkor van szezonja. Ez a barack és a sárgadinnye együttesén alapul. A két hasonló állagú, édes és lédús gyümölcs akkor a legjobb együtt, amikor összekeveredésük után néhány órán át hűlnek a hűtőben. Ilyenkor egy kicsi levet eresztenek, a két különböző ízű folyadék összekeveredik, az így született új íz pedig beborítja a gyümölcsdarabokat.
Ezt az alapkombinációt, amely már önmagában is zseniális, fejlesztettem tovább, került bele még bogyós gyümölcs és némi ropogós csonthéjas is a tetejére - így lett az igazi.
Fontos a savas kontraszt
A formát már mindenki ízlése szerint válassza ki, lehetnek apró vagy nagyobb kockák, de akinek van türelme kis gömböket formálni a dinnyéből, mindenképpen tegye meg. Mivel ezek alapvetően nagyon édes gyümölcsök, megy rájuk egy kis citromlé a savas kontraszt végett, nem lesz tőle savanyú az összehatás, de kiemeli az ízüket.
Nyári gyümölcssaláta

Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 darab sárgadinnye
- 4 darab őszibarack
- 300 gramm fekete ribizli/ribizli/áfonya/szeder/josta
- 3 marék mandula
- 0.5 darab citrom
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors