Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

3
Nyomtatás
Nyári joghurtos meggyleves cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A forró nyári napokon nincs is jobb, mint egy tányér hűs gyümölcsleves, ami egyszerre frissít és kényeztet, pont úgy, mint ez a meggyleves.

A selymes textúrájú meggyleves friss gyümölcsből készítve az igazi, de befőttel is működik a recept. Ha befőttből készítenéd, akkor a levét is használd fel, így még finomabb lesz!

A meggyleves klasszikus kedvenc, amely a magyar háztartások többségében az asztalra kerül a nyári napokon. Az ízletes leves desszertként is működik, kellemesen hűsít. Ebben a változatban a tökéletes textúráért a görög joghurt és a habtejszín felel.

Egy kis trópusi hangulat is érezhető a levesben, köszönhetően a narancs héjának. Mielőtt tálalod, kóstold meg, ha erősítenéd a különlegesebb ízvilágot, akkor még narancs facsart levével is feldobhatod a nyári levest. Ha pedig csak felnőttek hűsölnek a finomsággal, akkor egy kis cseresznyepálinkával vagy meggylikőrrel tedd karakteresebbé a leves zamatát.

Tálalási ötlet

A levest többféle módon kínálhatod, jólesik tejszínhabbal, vagy dobd fel ropogós elemmel, ilyen a mandula, mogyoró, és granolával is érdemes kipróbálni.

Nyári joghurtos meggyleves

Nyári joghurtos meggyleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg meggy
  • víz szükség szerint
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 darab szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 darab narancs héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 dl habtejszín

Tálalás:

  • tejszínhab ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mossuk meg és magozzuk ki. Ezután tegyük lábasba és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. A gyümölcshöz adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, szegfűszeget, fahéjat és a narancs héját, majd közepes lángon forraljuk fel (10-15 perc).

A pudingot keverjük simára a joghurttal és a habtejszínnel, majd csorgassuk a leveshez, és alacsony láng felett folyamatosan kevergetve főzzük addig, amíg besűrűsödik a leves (2-4 perc).

Az elkészült levest szobahőmérsékleten hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe, és hidegen kínáljuk.

A levest tejszínhabbal vagy pirított mandulával kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon