
A legjobb receptek meggyből, süti és leves is van köztük – 8 kedvencünket mutatjuk
A lédús gyümölcs lehet édes vagy savanykás zamatú, ez fajtától függ, bár minél érettebb, annál finomabb.
A selymes textúrájú meggyleves friss gyümölcsből készítve az igazi, de befőttel is működik a recept. Ha befőttből készítenéd, akkor a levét is használd fel, így még finomabb lesz!
A meggyleves klasszikus kedvenc, amely a magyar háztartások többségében az asztalra kerül a nyári napokon. Az ízletes leves desszertként is működik, kellemesen hűsít. Ebben a változatban a tökéletes textúráért a görög joghurt és a habtejszín felel.
Egy kis trópusi hangulat is érezhető a levesben, köszönhetően a narancs héjának. Mielőtt tálalod, kóstold meg, ha erősítenéd a különlegesebb ízvilágot, akkor még narancs facsart levével is feldobhatod a nyári levest. Ha pedig csak felnőttek hűsölnek a finomsággal, akkor egy kis cseresznyepálinkával vagy meggylikőrrel tedd karakteresebbé a leves zamatát.
A levest többféle módon kínálhatod, jólesik tejszínhabbal, vagy dobd fel ropogós elemmel, ilyen a mandula, mogyoró, és granolával is érdemes kipróbálni.
A meggyet mossuk meg és magozzuk ki. Ezután tegyük lábasba és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. A gyümölcshöz adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, szegfűszeget, fahéjat és a narancs héját, majd közepes lángon forraljuk fel (10-15 perc).
A pudingot keverjük simára a joghurttal és a habtejszínnel, majd csorgassuk a leveshez, és alacsony láng felett folyamatosan kevergetve főzzük addig, amíg besűrűsödik a leves (2-4 perc).
Az elkészült levest szobahőmérsékleten hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe, és hidegen kínáljuk.
A levest tejszínhabbal vagy pirított mandulával kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu