Így készül a nyuszifészek csokiból: kicsikkel is öröm elkészíteni

csokifészek2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csak mindent össze kell keverni, sodrófával összetörni, díszíteni, kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó szórakozás.

Jópofa, ötletes húsvéti finomság a csokifészek, amit a gyerkőcökkel is könnyedén el lehet készíteni. Sütés nélkül készül, csak mindent össze kell keverni, még a gáztűzhelyet sem muszáj bekapcsolni hozzá, a mikróban is meg lehet olvasztani a szükséges alapanyagokat.

Az alapja kukoricapehely, amit vaj, méz és olvasztott csoki fog össze, de egy kis kakaó és kókuszreszelék is kerül bele. Bögrés receptről van szó, úgyhogy nagyon méregetni sem kell, de a problémásabb alapanyagok mennyiségét - vaj, méz - megadtam grammban is, mert szilárd állapotukban elég nehéz belőni a pontos arányt.

A recept egyébként elronthatatlan, ha picit több a vaj, a méz, a kókuszreszelék, egyik sem gond, csak álljon össze a massza, a gyerekek örömmel gyúrják majd egybe.

Nyuszifészek csokiból

csokifészek

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 4 bögre corn flakes (kukoricapehely)
  • 0.25 bögre kókuszolaj/vaj (kb. 60 gramm)
  • 0.25 bögre méz (kb. 90 gramm)
  • egyharmad bögre kakaó
  • 0.5 bögre csokichips
  • egyharmad bögre kókuszreszelék
  • 36 darab cukortojás
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 12 adagos muffinformát, zsírozzuk/vajazzuk ki. 

Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét. Mérjünk ki vele 4 bögrényi kukoricapelyhet, öntsük a pelyhet egy jól záródó zacskóba, majd sodrófával törjük össze, hogy apró, de még darabos legyen.

Kb. 60 gramm vajat vagy kókuszolajat olvasszunk meg, illetve tegyük a fél börgényi csokichipset is a mikróba 30-45 másodpercre, míg meg nem olvad. 

Egy nagy tálban keverjük össze az összetört corn flakest, olvasztott vajat, csokit, a mézet, kakaót és kókuszreszeléket úgy, hogy az édes máz mindenhol bevonja a pelyhet.

Osszuk szét a masszát a 12 formában. A massza közepébe nyomjunk egy mélyedést az ujjunk vagy egy fakanál végének a segítségével, ebbe a mélyedésbe tegyünk 3 szem cukortojást fészkenként.

Ha készen van, tegyük a hűtőbe kb. 30 percre, majd mehet is a húsvéti asztalra.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük