Mennyei mogyorótorta pillanatok alatt - Liszt nélkül készül az olasz édesség

olasz mogyorótorta cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Rengeteg apróra darált mogyoróval, mindössze három alapanyagból összeállíthatod ezt a sütit, amely a kávézások tökéletes kísérője is lehet.

A különböző olajos magvak nemcsak egészséges nassolnivalók, hanem liszthelyettesítőként is szolgálnak. Gluténmentes diétába is beilleszthetők, de izgalmasabb ízt és rusztikusabb állagot adnak a belőle készült piskótának is.

A legfinomabb sütik mandulából, mogyoróból és dióból készülnek. Ez a diós süti biztosan a kedvenced lesz, hiszen sok csoki van benne, amely tökéletesen illik ehhez az olajos maghoz. Mandulalisztből legegyszerűbben muffint készíthetsz, ez a változat ráadásul még az alakodra is vigyáz. 

Az olasz mogyorótorta receptje Piemont tartományból származik. Az elkészítése nagyon egyszerű, csak apróra tört mogyoróra van hozzá szükség, a tojással habosra keverve szuper piskótát kapsz belőle. Önmagában, kávé mellé is tökéletes, de egy kis tejszínhabbal még feldobhatod. 

Olasz mogyorótorta

olasz mogyorótorta recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 4 darab tojás
  • 200 gramm mogyoró (egész)
  • 150 gramm kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • díszítéshez porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat. Egy tálba tegyük bele a sárgáját, a cukrot, majd elektromos habverővel keverjük habosra. A mogyorót aprítógépben törjük össze, majd forgassuk bele a tojásos keverékbe. A sütőport is szórjuk bele. Amennyiben gluténmentesen szeretnénk elkészíteni a süteményt, használjunk gluténmentes sütőport. 

A fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a cukros keverékbe.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy 18 centiméter átmérőjű, csatos tortaformát vajazzunk ki. Öntsük bele a masszát, süssük 20 percig. Vegyük ki a sütit a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a csatos tortaformából. Szórjuk meg porcukorral tálalás előtt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük